SDH: Privatizacija državnih poduzeća se nastavlja, odluka vlade nezakonita

12.07.2014. 10:05 / Izvor: Fena
SDH: Privatizacija državnih poduzeća se nastavlja, odluka vlade nezakonita

Slovenski državni holding (SDH), koji upravlja državnom imovinom priopćio je u petak da će se privatizacija te imovine nastaviti, iako je vlada u ostavci premijerke Alenke Bratušek odlučila da će je do daljnjega zaustaviti

Slovenski državni holding (SDH), koji upravlja državnom imovinom priopćio je u petak  da će se privatizacija te imovine nastaviti, iako je vlada u ostavci premijerke Alenke Bratušek odlučila da će je do daljnjega zaustaviti kako bi o tome odlučivala nova vlada nakon parlamentarnih izbora 13. srpnja.

Poslovni list "Finance" prenosi da će nadzorni odbor SDH-a u ponedjeljak raspravljati o toj vladinoj odluci, ali je SDH u međuvremenu naručio i dobio pravnu ekspertizu prema kojoj je odluka o zamrzavanju privatizacije bila nezakonita.

Premijerka Bratušek obrazložila je da se na privremeno zaustavljanje privatizacije 15 državnih tvrtki i banaka u većinskom vlasništvu države odlučila jer se tijekom predizborne kampanje  pokazalo da se brojne stranke protive privatizaciji.

Među njima je i Stranka Mire Cerara (SMC) koja će prema anketama pobjediti na izborima u nedjelju.

Predsjednik SMC-a Miro Cerar izjavio je da je potez odlazeće premijerke bio "neodgovoran", jer je Slovenija zbog toga izgubila povjerenje potencijalnih investitora koji se zanimaju za slovenska poduzeća.

 Riječ je osobito o postupcima prodaje Telekoma Slovenije i Aerodroma Ljubljana koji su u završnoj fazi prikupljanja ponuda strateških partnera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije