Šećerana Bijeljina: Odbačena ponuda turske kompanije

Investicije / IMOVINA U STEČAJU

Šećerana Bijeljina: Odbačena ponuda turske kompanije

28.05.2019. 11:01 / Izvor: Alternativna televizija

Skupština povjerilaca bijeljinske Šećerane u stečaju odbacila je jučer ponudu turske firme "Sariel" za kupovinu ove fabrike, jer nije ponuđena dogovorena cijena, niti adekvatna bankarska garancija, rekao je novinarima predsjednik Odbora povjerilaca ove fabrike Vojislav Nikolić.

On je dodao da je ponuda turske firme "Sariel" odbijena kao neprihvatljiva i nekompletna, odnosno da ne predstavlja dovoljnu garanciju da se sa njima može napraviti dobar posao.

"U spis suda je stiglo pismo namjere firme `Niva` iz Žablja u Srbiji koja se bavi proizvodnjom medicinske opreme. Zainteresovani su da snime situaciju u fabrici i da nakon toga daju ponudu", izjavio je Nikolić nakon Skupštine povjerilaca.

On je naveo da je Odbor povjerilaca ovlašten da nastavi prodaju stečajne imovine po cijeni od 10 miliona KM, te da se paralelno uradi pravni okvir za izradu plana reorganizacije stečajnog dužnika s namjerom da se imovina stečajnog dužnika podijeli povjeriocima kao namirenje za priznata potraživanja.

Stečajni upravnik fabrike Nebojša Matić rekao je da mu je Skupština dala saglasnost da obavijesti predstavnike firme "Niva" i da ih pozove na sjednicu Odbora povjerilaca da vide situaciju u fabrici i dostave ponudu.

"Oni su naveli da bi zaposlili minimalno 100 radnika, što je veoma interesantna ponuda", naveo je Matić.

Nastavak Skupštine povjerilaca dogovoren je za 4. juli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije