Investicije / PROJEKTI

Sezona izgradnje u Brodu ne prestaje

02.11.2018. 08:24 / Izvor: Akta.ba

U opštini Brod i početkom novembra sezona izgradnje ne prestaje. Izvođač radova je na terenu u Skelama u dijelu koji je određen za poslovnu zonu. Za uređenje prilaza investitorima u poslovnu zonu gradi se put u vrijednosti od 85.746,60 KM bez PDV-a. Put se proteže duž magistranog puta od naselja Skele do Gradskih bazenai biće povezan sa Ulicom Branka Kovačevića.

Kako je ranije najavljeno za ovu poslovnu zonu već se razmatraju investicioni prijedlozi i projekti. Izvođenje radova se finansira od strane Ministarstva za finansije Republike Srpske, po osnovu Odluke o usmjeravanju sredstava za poslovnu zonu u opštini Brod iz sredstava klirinškog duga.

Građani su takođe zapazili i izgradnju poslovnih objekata. Pored Gradskih bazena zgrada preduzeća Elektro – Doboj je u poodmakloj fazi izgradnje i dobro napreduje. Posjetili smo i kupljenu parcelu preduzeća Krampic gdje je postavljena konstrukcija nove hale. Pored magistralnog puta prema graničnom prelazu radovi i dalje traju na uređenju parkirališta objekta TC Tropik – Moj market, izgradnji bezinske stanice i poslovnog centra što sve doprinosi na poboljšanju poslovnog ambijenta u Brodu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije