SIPA u Istočnom Novom Sarajevu gradit će Bazu za smještaj i obuku

20.03.2017. 12:08 / Izvor: Akta.ba
SIPA u Istočnom Novom Sarajevu gradit će Bazu za smještaj i obuku

SIPA je obezbjedila zemljište na lokalitetu Pavlovac, a krajem 2017. godine planirano je provođenje procedure nabavke za izbor izvođača radova za izgradnju Baze.

Državna Agencija za istrage i zaštitu  (SIPA) planom nabavki u ovoj godini  izdvojit će 2.152.000,00 KM za provođenje procedure javne nabavke usluga izrade urbanističko tehničke dokumentacije – glavnog projakta za izvođenje radova na izgradnji Baze za smještaj i obuku Jedinice za specijalnu podršku Agencije, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Kako su u SIPA-e potvrdili radi se o odabranom i usvojenom Idejnom rješenju kao i Projektnom programu – zadatku koji je bio osnova za izradu Idejnog rješenja.

"Navedeni iznos je četvrta tranša sredstava u okviru Višegodišnjeg kapitalnog ulaganja pod nazivom 'Projekat izgradnje Baze za smještaj i obuku Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu', a koji je odobren Odlukom Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, od 21.12.2012. godine", pojasnili su iz SIPA-e.

Dodaju kako je Agencija obezbjedila zemljište na lokalitetu Pavlovac, opština Istočno Novo Sarajevo, a krajem 2017. godine planirano je provođenje procedure nabavke za izbor izvođača radova za izgradnju Baze.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije