Investicije / NEKRETNINE

Širbegović Libya potpisala ugovor za vanjsko uređenje turističkog naselja u Misurati: Vrijednost ugovora 21 mil. EUR

08.10.2009. 12:32 / Izvor: eKapija.ba

Širbegović Libya i libijski partner potpisali su 07.10.2009. godine u Misurati ugovor za vanjsko uređenje turističkog naselja u Misurati. Riječ je o ugovoru vrijednom 21 milion eura. Kompletna projektna dokumentacija urađena je u Projektnom birou Širbegović.

Vanjski prostor zadovoljit će standarde karakteristične za objekte turističke namjene, sa svim pratećim sadržajima. Videonadzor, savremeni konvergentni komunikacijski sistem, 5 bazena za djecu, 10 km pješačkih staza, 220.000 m² zelenih površina sa sistemom za navodnjavanje, postrojenje za prepumpavanje sanitarnih voda u gradsku kanalizacionu mrežu, 560 stubova vanjske rasvjete, samo su neki od njih.

Podsjećamo da Širbegović Libya već realizuje projekat izgradnje 500 apartmana u pomenutom turističkom naselju.

Širbegović Grupa je internacionalna građevinska kompanija, lider svoje regije sa tradicijom dugom 18 godina.

Osnovne djelatnosti Širbegović grupe su: projektovanje, inženjering, nadzor, izvođenje svih vrsta građevinskih radova, proizvodnja, transport i montaža prefabrikovanih betonskih i čeličnih konstrukcija, proizvodnja AL i PVC stolarije, te finansijski inžinjering.

Širbegović Grupa postala je jedna od vodećih građevinskih kompanija na regionalnom tržištu, sa tendencijom brzog rasta i odgovaranja na promjene u poslovnoj okolini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije