SKB Mostar za 18 mjeseci dobiva novu zgradu Pedijatrije

26.06.2020. 13:42 / Izvor: Fena
SKB Mostar za 18 mjeseci dobiva novu zgradu Pedijatrije

Vrijednost ugovorenih radova je 18 milijuna maraka, a novac je osiguran iz Saudijskog fonda.

Ugovor o izgradnji nove zgrade Pedijatrije potpisali su u petak u Mostaru ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ante Kvesić i Josip Kožul uime izvođača radova tvrtke "A3".

Vrijednost ugovorenih radova je 18 milijuna maraka, a novac je osiguran iz Saudijskog fonda.

Prilikom potpisivanja ugovora Kvresić je istaknuo da radovi počinju već za desetak dana, a planirani završetak je za 18 mjeseci.

"Staru zgradu Pedijatrije bilo je nemoguće rekonstruirati i stoga smo se odlučili na izgradnju nove zgrade koja će se prostirat na 9.000 kvadrata i nalazit će se nasuprot Onkologije. Imat će 200 kreveta, duplo više nego sada", kazao je Kvesić.

Po njegovim riječima, koncept liječenja djece znatno se promijenio.

"Između ostalog, obveza je osigurati smještaj za majku tako da ćemo imati otprilike jednak broj kreveta za majke i za djecu. Također, planiran je dnevna bolnica za djecu i dječja kirurgija", kazao je Kvesić.

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić kazao je kako mu je osobito zadovoljstvo što može prisustvovati ovom događaju jer, kako je kazao, uloženo je mnogo vremena i mnogo truda u taj projekt.

"Imali smo otežavajućih okolnosti i ovaj covid-19 nas je usporio, ali sve smo prebrodili, potpisali smo ugovor i zgrada Pedijatrije bit će izgrađena za godinu i pol dana", ustvrdio je Mandić.

Potpisivanju ugovora nazočio je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je tom prigodom kazao da je ovo još jedan u nizu projekata koji je u zadnjih 20 godina SKB-u Mostar omogućio da postane respektabilna zdravstvena ustanova kako u kadrovskom, tako i u tehničkom smislu.

"Vjerujem da je ovo jedan u nizu onih projekat koje lagano privodimo kraju za zaokruženje jednog cjelovitog projekta SKB-a (…) Pomagali smo u onoj mjeri u kojoj smo mi mogli dati pomoć, jer smo svjesni što za nas znači svaka od ovih klinika posebno Pedijatrija", kazao je Čović.

U vremenu pred nama, dodao je, suočit ćemo se s različitim pandemijama i iskušenjima i zbog toga je izrazio zahvalnost zdravstvenim djelatnicima koji su skrbili i skrbe o našem zdravlju.

Današnjem potpisivanju ugovora nazočio je i ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a Rade Bošnjak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije