Skijalište Risovac ide pod zakup

06.09.2013. 11:15 / Izvor: eKapija.ba
Skijalište Risovac ide pod zakup

U zakup se nudi skijalište koje se sastoji od skijališta sa vučnicama i uređenim stazama, pratećih objekata uz skijalište, restoran na stazi, garaže za smještaj vozila i mehanizacije, planinski dom, bungalovi i pripadajući parking prostor.

JP Park Prirode Blidinje d.o.o. objavilo je javni poziv za prikupljanje pisanih ponuda za zakup organizacijske jedinice skijalište Risovac.

Kako se navodi u pozivu, u zakup se nudi skijalište koje se sastoji od skijališta sa vučnicama i uređenim stazama,  pratećih objekata uz skijalište (restoran na stazi, garaže za smještaj vozila i mehanizacije, planinski dom, bungalovi i pripadajući parking prostor), te pripadajuća osnovna sredstva i inventar.

Inače, skijalište Risovac nalazi se na nadmorskoj visini od 2228 metara u podnožju planina Vran i Čvrsnica. I ako je u funkciji tek nekoliko godina, skijalište je dobro uređeno i posjetitelji kojih je svake sezone sve više, mogu koristiti skilift dužine 575 metara, novi četverosjed kapaciteta 1600 skijaša te dječji lift kapaciteta 560 djece na sat.

Zakup je dugoročni na razdoblje od 20 godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije