Investicije / URBANIZAM

Slijedi izrada prostornog plana opštine Laktaši

07.06.2014. 09:27 / Izvor: eKapija.ba

Načelnik opštine Laktaši Milovan Topolović izjavio je da su među najznačajnijim pitanjima prostornog uređenja u ovoj lokalnoj zajednici područje bivše kasarne Zalužani u Trnu, Aerodroma u Mahovljanima, kao i Poslovne zone u Aleksandrovcu.

On je tokom sastanka sa stručnim timom preduzeća "Projekat" iz Banjaluke napomenuo da su opštini potrebne izmjene regulacionog plana užeg centra Laktaša, te izrada prostornog plana opštine.

"Kad je riječ o uređenju prostora i izrada jednog ključnog dokumenta kakav je prostorni plan opštine, uvijek je dobro konsultovati stručnjake iz raznih oblasti, ali i oslušnuti potrebe građana i privrednih subjekata", rekao je Topolović.

Prema njegovim riječima, neophodno je da se svi stavovi uzmu u obzir da bi se stvorili dobri uslovi za investiranje i građenje, zaštitila životna sredina i vodilo računa o energetskoj efikasnosti.

Na sastanku je predloženo da se pri izradi prostornog plana opštine rezerviše prostor za širenje kargo saobraćaja na Međunarodnom aerodromu u Mahovljanima, po međunarodnim standardima.

Navedeno je i da se definiše prostor za formiranje Poslovne zone u Aleksandrovcu uz priključak na autoput, gdje postoji mogućnost izgradnje modernog agrocentra, saopšteno je iz opštine Laktaši.

Zaključeno je da je u interesu grada Banjaluka i opštine Laktaši da se prostorno pronađe najbolje rješenje za planiranje sajamskog i sportsko-rekreativnog kompleksa na području bivše kasarne Zalužani, te će u narednom periodu stručni timovi iz Banjaluke i Laktaša razmatrati najbolje mogućnosti u ovim projektima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije