Snižena cijena: Novi javni poziv za prodaju Doma penzionera u Nedžarićima

Investicije / NEKRETNINE

Snižena cijena: Novi javni poziv za prodaju Doma penzionera u Nedžarićima

24.06.2019. 10:37 / Izvor: Akta.ba

Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje objavio je putem Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hecegovine novi javni poziv za učešće na aukcijskoj prodaji Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići.

U javnom pozivu je navedeno da početna cijena iznosi 10.364.140,00 KM, deposit 1.036.414,00 KM.

Podsjetimo, na prvom pozivu koji je objavljen početkom marta ove godine, početna cijena je bila za oko tri miliona veća.

Inače, pravo učešća na aukciji imaju sva fizička i pravna lica koja popune obrazac prijave, uplate depozit i naknadu za učešće, osim domaćih pravnih i domaćih fizičkih lica koja imaju registrovanu samostalnu djelatnost, a koja imaju neizmirene obaveze po osnovu doprinosa prema Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Dom penzionera nalazi se u ulici Bulevar Meše Selimovića (općina Ilidža), a kako je navedeno, objekat se sastoji od tri cjeline i to: stambeni dio lamela A, B, C i D, podrumsko-suterenski prostor i trafo-stanica. 

Uvid u dokumentaciju (dokaze o vlasništvu i dr.), odnosno pregled predmeta prodaje, može se obaviti 24.06. do 24.07.2019. godine .

Aukcija za prodaju Doma penzionera u Sarajevu održat će se 01.08.2019. godine u 11.00 sati u aukcijskom centru u ulici Maršala Tita 7.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije