Sokolac: Asfaltiranje ulica u Mjesnoj zajednici Brezijak

31.05.2019. 10:29 / Izvor: Akta.ba
Sokolac: Asfaltiranje ulica u Mjesnoj zajednici Brezijak

Radnici "Romanijaputeva" u okviru rekonstrukcije putne infrastrukture na području naše opštine, u narednim danima nastavljaju da prema planu izvode radove.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica obišao je naselje Brezijak, u kojem se vrši asfaltiranje desetak ulica. Ukupna dužina asfaltiranog puta iznosi 3.500 metara, a opština će za ovu namjenu izdvojiti sredstva u iznosu od oko 400.000 КM. Prema riječima načelnika Bjelice, ovo je veoma naseljena mjesna zajednica, gdje u posljednjih dvadesetak godina u najvećem broju žive izbjegličke porodice.

„Nekada je na prostoru Brezijaka bila samo livada, te je poslije rata opština dodijelila brojne lokacije, kako za izgradnju kuća, tako i za stambene jedinice. Danas ovaj dio grada broji blizu 500 domaćinstava. Prvo smo riješili pitanje dovoda vode, kanalizacije, struje i ulične rasvjete. Sada je na red došla putna infrastruktura. Činjenica je da se duže vrijeme čekalo na izvođenje ovih radova, iz razloga da bismo obezbijedili kompletna sredstva i ne bi parcijalno rekonstruisali ulice“, rekao je Bjelica.

On je dodao da je izvođač radova preduzeće a.d. „Romanijaputevi“ iz Sokoca, te da se rekonstrukcija puteva nastavlja i u drugim dijelovima grada.

„Sa 'Romanijaputevima' sarađujemo redovno, na obostrano zadovoljstvo. Sredstva za rekonstruciju puteva u mjesnoj zajednici Brezijak su uplaćena, ali ne zaustavljamo se ovdje. Slijede radovi u naseljima Sokolačke njive, Ćilimara i Laze“, kazao je načelnik.

Mještani su iskazali zadovoljstvo što će nakon dugo godina pristup kućama biti mnogo olakšan, te zahvalili rukovodstvu opštine.

„Veoma nam znači što je lokalna zajednica pokrenula ovu priču i ispoštovala obećanje. Sa komšijama sam razmjenio mišljenja i svi imaju samo pohvalne riječi“, otkrio je Aleksandar Bunijevac, koji je jedanaest godina mještanin Brezijaka.

„Pripadamo gradskoj zoni, plaćamo redovno komunalnu taksu i imamo puno pravo na asfaltirane ulice. Hvala načelniku što je to prepoznao“, rekao je Sapasoje Кrunić.

„Izbjegli smo iz Olova 1992. godine i živjeli u selu Кruševci sve do 2005. godine. Tada smo u naselju Brezijak izgradili mali objekat, koji nije bio dovoljno uslovan za višečlano domaćinstvo. Zahvaljujući pomoći opštine, uspjeli smo da napravimo kuću, a sada dobijamo i asfaltirani prilaz“, kazao nam je Miladin Vasiljević, otac četvoro djece.

„Sedamnaest godina sam čekala ovaj dan. Bili su veoma loši uslovi, blato i voda na sve strane, a sada je odlično“, istakla je mještanka Zorica Jagodić.

I pored loših vremenskih uslova, radnici „Romanijaputeva“ u okviru rekonstrukcije putne infrastrukture na području naše opštine, u narednim danima nastavljaju da prema planu izvode radove.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije