Investicije / PROJEKTI

Sokolac: Najmlađi sugrađani dobili novi kutak za igru

03.07.2020. 08:15 / Izvor: Akta.ba

U proteklih nekoliko mjeseci na području opštine Sokolac mnogo se radilo na uređenju i čišćenju grada. Pored toga što je u toku priprema za asfaltiranje ulice 9. januar , koja će dati potpuno novi izgled gradskom jezgru, kao i uređenja gradskih površina, spomenika, parkova i ulica i sađenja više vrsta ukrasnog cvijeća, danas je u glavnoj ulici Cara Lazara zahvaljujući rukovodstvu opštine Sokolac postavljeno novo igralište za djecu – mobilijar.

Obzirom da trg u centru grada koji je prije par godina ukrašen fontanom, klupama, drvoredima i cvijećem čini mjesto predaha mnogim našim sugrađanima, a obzirom da je prostor pogodan za boravak djece ukazala se potreba da se za naše najmlađe sugrađane napravi mobilijar, igralište prilagođeno njihovom uzrastu.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje se sprovode u sklopu akcije „Zajedno za ekološki i čist Sokolac“, koji je prije dva mjeseca pokrenula opština Sokolac. Prema riječima načelnika opštine Sokolac, Milovana Bjelice i u narednom periodu nastaviće se sa radovima na uređenju grada.

"Nakon normalizacije stanja koje je izazvao korona virus, u mjesecu maju krenuli smo sa aktivnostima na uređenju i čišćenju grada. Iako, Sokolac kao mala lokalna zajednica već ima par igrališta za djecu, ukazala se potreba da u jednom od najljepših djelova grada naši najmlađi sugrađni dobiju novi mali kutak za igru i zabavu. Mi ćemo da nastavimo sa ovakvim aktivnostima, ono što je trenutno u planu, kao jedan od prioriteta, jeste popravka puteva i trotoara u većini gradskih ulica, u kojima se za to ukazala potreba, kao i restauracija spomenika u Parku boraca Romanije. Činimo sve da Sokolac promovišemo u najboljem svjetlu, kao jednu zdravu životnu sredinu", rekao je Bjelica.

Akcija koju je pokrenula opština Sokolac „Zajedno za ekološki i čist Sokolac“, apeluje na građane da se savjesno ponašaju prilikom odlaganja otpada, kao i da svi zajedno doprinesemo čistijem i ljepšem izgledu našeg grada. U sklopu ove akcije u proteklim mjesecima organizovano je više aktivnosti čišćenja određenih djelova naše opštine, u kojima je učestvovao veliki broj sugrađana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije