Sokolac: Tri infrastrukturna projekta među prioritetima

16.08.2017. 08:41 / Izvor: SRNA
Sokolac: Tri infrastrukturna projekta među prioritetima

Prema njegovim riječima, sredstva za cijeli projekat obezbijediće Savjet ministara i Međunarodni fond za razvoj /IFAD/ za BiH.

Na Sokocu bi trebalo da do početka septembra bude završena rekonstrukcija i sanacija Ulice Danila Đokića, u šta će biti uloženo oko 200.000 KM, a među prioritetima je i izgradnja vodovoda prema Ozerkovićima i Đedovcima, te sanacija i asfaltiranje dionice puta Ćavarine-Parževići u dužini od jednog kilometra.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je Srni da je Ulica Danila Đokića, koja je duga oko 400 metara, veoma bitna jer sa glavnog puta vodi ka Crkvi Svetog proroka Ilije, Duhovnom centru i Gradskom groblju.

„Planirana je izgradnja trotoara, koji je godinama nedostajao, i presvlačenje puta novim slojem asfalta, što će omogućiti laške odvijanje saobraćaja u veoma prometnoj ulici“, istakao je Bjelica i dodao da će sredstva za ovaj infrastrukturni projekat obezbijediti opština Sokolac, uz pomoć Savjeta ministara i Grada Istočno Sarajevo.

Govoreći o prioritetnim projektima u oblasti infrastrukture na području opštine Sokolac, Bjelica je rekao da su danas nastavljeni radovi na izgradnji vodovoda prema Ozerkovićima i Đedovcima, rubnim selima na krajnjem jugu opštine, koja se napajaju sa bunara i rijetkih izvora.

„Riječ je o dijelu zajedničkog projekta opština Sokolac i Rogatica ukupne vrijednosti 4,5 miliona KM, kojim se rješava vodosnabdijevanje oko 400 domaćinstava u rubnim selima ove dvije lokalne zajednice“, kaže Bjelica.

On je dodao da je vrijednost radova na izgradnji dijela vodovoda na širem području rogatičkog sela Stjenice i za sokolačka sela Đedovci, Ozerkovići, Vrbarje i Kazmerovići oko 800.000 KM.

Prema njegovim riječima, sredstva za cijeli projekat obezbijediće Savjet ministara i Međunarodni fond za razvoj /IFAD/ za BiH, uz učešće opština Rogatica i Sokolac.

U preduzeću „Romanijaputevi“ Sokolac, koje obavlja sanaciju i rekonstrukciju Ulice Danila Đokića, tvrde da će radovi biti završeni za 15 dana i da će uslovi za odvijanje saobraćaja biti mnogo bolji nego do sada.

U ovom sokolačkom preduzeću za puteve nadaju se da će im biti povjereni i radovi na sanaciji i asfaltiranju dionice puta Ćavarine-Parževići, duge jedan kilometar, što je još jedan važan projekat za opštinu Sokolac u ovoj građevinskoj sezoni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije