Sportska dvorana u Boljakovom Potoku u funkciji naredne školske godine

27.07.2018. 16:29 / Izvor: Akta.ba
Sportska dvorana u Boljakovom Potoku u funkciji naredne školske godine
OTVORI GALERIJU

Trenutno se izvode radovi na stabilizaciji građevinske jame, ugradnja šipova, a prethodno je porušen dio škole koji je bio montažnog karatkera.

U Novogradskom naselju Boljakov potok u toku je izgradnja sportske dvorane sa pratećim sadržajima uz objekat OŠ "Umihana Čuvidina". Riječ je o jednom od najznačajnihih kapitalnih projekata kojeg Općina Novi Grad realizira u sklopu Programa "Novi Grad 2020", a čija je ukupna vrijednost 5,1 milion konvertibilnih maraka.

Radove su danas zajednički obišli načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić sa saradnicima, projektant, te predstavnici izvođača radova i nadzora.

"Ovo je najveći projekat koji se finansira iz budžeta Općine, samostalno i bez učešća drugih nivoa vlasti. U tekućoj  imamo ugovor na 2,5 miliona KM iz kojeg će biti objekat u potpunosti biti izgrađen i pokriven. Ova škola nalazi se u jednom od naših najvećih naselja, a do sada nije imala adekvatne uslove za djecu", rekao je Efendić.

Govoreći o sadržajima koji će biti izgrađeni Efendić je naveo da će upravo zbog toga ova dvorana biti jedinstvena: "Riječ je o dvorani sportskih dimenzija u kojoj će se moći igrati odbojka, rukomet i košarka, a bit će izgrađena i tri reda tribina. Od pratećih sadržaja bit će na raspolaganju podzemna garaža, obdanište, fitness centar kao i ambulanta koja će izgradnjom IX transverzale morati biti izmještena".

Izvođač radova firme Eko-Teh trenutno izvodi radove na stabilizaciji građevinske jame, ugradnja šipova, a prethodno je porušen dio škole koji je bio montažnog karatkera.

Rukovodilac gradilišta Enver Tatlić kazao je da će po okončanju teže faze na kojoj se trenutno radi pristupiti izgradnji objekta, kako bi sa krajem godine bili u fazi pokrivanja istog.

Očekuje se da će sa početkom naredne školske godine dvorana biti u funkciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije