Srbija će podržati gradnju škole u banjalučkoj Adi sa 2,2 miliona eura

02.06.2021. 13:39 / Izvor: Akta.ba
Srbija će podržati gradnju škole u banjalučkoj Adi sa 2,2 miliona eura

Gradonačelnik Draško Stanivuković potvrdio je da će Srbija sa 2,2 miliona evra podržati Banju Luku u izgradnji škole u naselju Ada.

Gradonačelnik Draško Stanivuković potvrdio je da će Srbija sa 2,2 miliona eura podržati Banju Luku u izgradnji škole u naselju Ada.

"Imamo kompletan projekat za gradnju osnovne škole u Adi, koja bi trebalo da počne u drugoj polovni godine", kazao je on.

Najavio je da će Srbija podržati i gradnju najvećeg parka, u iznosu od oko pola miliona KM za prvu fazu kako bi se sve pripremilo do međunarodnog konkursa.

"To će biti simbol nove Banje Luke, razglednica našeg grada i prosto nova zelena oaza", istakao je on.

Gradonačelnik je najavio da će Banja Luka dobiti podršku Beograda i za gradnju prve profesionalne atletske staze sa stadionom koja je prijeko potrebna našim sportskim kolektivima.

"To su neki od projekata koje smo do sada dogovorili sa njima i nastavićemo dalje", kazao je on.

Govoreći o prioritetima nove gradske adminstracije naveo je da su to prije svega investicije i nova radna mjesta.

"Pripremamo određene dijelove Banje Luke koji će biti kvalitetni za investicije i tu možemo očekivati podršku iz Srbije", poručio je gradonačelnik.

Kada je riječ o gradnji mosta u naselju Česma, on je rekao da je na sastanku u aprilu u Banjoj Luci sa rukovodstvom Srbije i Republike Srpske, taj projekat Srbija prepustila dogovoru gradskih i republičkih vlasti.

"Ostaje da u narednom periodu dogovorimo i definišemo odnose kako bi mještani Česme konačno dobili most koji čekaju od 2014. godine", naglasio je on, dodajući da je Grad spreman, kako je ranije najavljeno, da riješi imovinsko-pravne odnose i svu potrebnu dokumentaciju koja je u nadležnosti Grada.

"Pripremili smo idejno rješenje i projektnu dokumentaciju, koju smo priveli kraju. Izvršili smo pracelaciju, a Grad može da riješi otkup zemljišta", naveo je on, istakavši da će Grad insistirati na tome da se odmah krene graditi most, a da se u međuvremenu otkupljuje zemljište s obzirom na to da je to dug proces.

Kako je naveo, to je strateški važan projekat i neće dozvoliti odugovlačenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije