Investicije / NEKRETNINE

Sredinom marta 2009. godine Mercator otvara svoj prvi trgovački centar u banjalučkom naselju Aleja Centar

30.10.2008. 15:21 / Izvor: eKapija.ba

(Mercator centar Banja Luka)

Ukupna površina Mercator Banja Luka iznosi preko 13.000 m2 prodajnih površina, od toga će Hipermarket Mercator zauzeti površinu od 4.000 m2. U centru će takođe poslovati Modiana, Intersport i Beautique kao i 40 trgovina sa tekstilom, obućom, lokali sa hranom, dječijim programom i knjižara.

Investitor projekta je Poslovni sistem Mercator d.d. Ljubljana u čijem sastavu posluje i Mercator BH d.o.o. Sarajevo. Vrijednost investicije premašuje 42 miliona eura. Projekat Mercator centra Banja Luka izradio je projekti biro GP Krajina, koji je ujedno i glavni izvođač radova na izgradnji objekta.

(Žiga Debeljak)

Žiga Debeljak, predsjednik uprave Poslovnog sistema Mercator, kaže: "Kupovina prostorija za novi trgovački centar veliko je dostignuće za Mercator i predstavlja realizaciju strategije internacionalizacije i vizije vodećeg trgovca sa prehrambenim proizvodima u cijeloj regiji jugoistočne Evrope. Cilj kompanije Mercator je da nastavi s intenzivnim razvojem trgovačkih centara i trgovina i da na tom području postane jedan od vodećih trgovaca".

(Borko Đurić)

Glavni izvođač radova je Građevinsko preduzeće KRAJINA a.d. Banja Luka. "Za naše građevinsko preduzeće Krajina, izgradnja trgovačkog centra veliki je izazov, kao i naravno važna preporuka, a trgovački centar će u velikoj mjeri popuniti sadržaje stambenog i poslovnog kompleksa Centar Aleja u okviru kojeg se gradi," izjavio je generalni direktor KRAJINE Borko Ðurić".

(unutrašnjost objekta)

Za gradnju AB konstrukcije na objektu bilo je zaduženo preduzeće Širbegović Group, ravni krov je radila kompanija Cosmos Sarajevo, bravarske i fasadne radove vrše radnici preduzeća Maxmara Banja Luka. Fasadu Mercator centra u Banjoj Luci je urađena od "Trimoterm - Invisio panela" cca 5.400m2 koji je za Maxmaru isporučio Trimo BH d.o.o. Sarajevo.

Špediterske usluge na ovom projektu povjerene su preduzeću Roša d.o.o. Tešanj PJ - Gradiška.

Završetak grubih radova na izgradnji objekta koji izvodi Maxmara bit će završeni do 1. novembra, a otvaranje objekta za posjetioce se očekuje sredinom marta 2009. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije