Sredstvima EU fondova: Priboj i Rudo dobijaju teniske terene

18.09.2019. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Sredstvima EU fondova: Priboj i Rudo dobijaju teniske terene

Pored izgradnje teniskih terena, kroz Projekat je sprovedena edukacija i licenciranje trenera za tenis

U toku je izgradnja teniskih terena u Priboju i Rudom u okviru programa Prekogranične saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine, a kroz realizaciju projekta "Bijeli sport i kulturno-istorijsko naslijeđe sa kraja 19. vijeka u funkciji razvoja turizma opština Rudo i Priboj".

Jedan od rezultata ovog projekta biće i izgrađena dva teniska terena, jedan u Priboju i jedan u Rudom.  Partneri na projektu Turistička organizacija Priboj i Javna ustanova za turizam i sport Rudo,  potpisali su ugovore o izgradnji terena sa izvođačima, koji su započeli izvođenje radova.

U Priboju će teniski teren sa betonskom podlogom biti izgrađen u Starom Priboju, dok će teniski teren sa šljakom biti izgrađen kod Stadiona "Mitar Mićo Mandić" u Rudom.

Pored izgradnje teniskih terena, kroz Projekat je sprovedena edukacija i licenciranje trenera za tenis. Ukupno 5 trenera je licencirano, od čega 3 iz Priboja i dva iz Rudog.

U narednom periodu kroz Projekat će biti opremljen teniski klub u Priboju, dok će u Rudom biti formirana i opremljena teniska sekcija. U okviru Projekta je planirano održavanje  dva kampa, jedan za djevojčice i jedan za dječake iz opština Priboj i Rudom, navode iz Opštine.

Projekat ima za cilj da razvije i afirmiše tenis u ove dvije pogranične opštine. Suština ideje za ovaj projekat bazirana je na činjenici o Austro-ugarskom naslijeđu, zahvaljujući kojem je prvi teniski meč na ovim prostorima odigran, upravo na granici ove dvije opštine. Ovo istorijsko naslijeđe, biće temelj razvoja novih sadržaja koji će vjerujemo privući turiste, ljubitelje ovog sporta i istorije, što će svakako doprinjeti razvoju i promociji opština, kako ovih tako i opština iz  regiona.

Projekat se finansira iz pretpristupnih fondova Evropske unije, u sklopu programa Prekogranične saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine tokom perioda između 2014. i 2020. godine, Projekat implementiraju Turistička organizacija Priboj i Javna ustanova za turizam i sport  Rudo. Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU), Republike Srbije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije