Investicije / URBANIZAM

Sredstvima Vlade FBiH bit će završena sportska dvorana u bihaćkom naselju Orašac

09.01.2019. 14:39 / Izvor: Fena

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine osigurala je oko 140.000 KM za završnu fazu izgradnje sportske dvorane Osnovne škole „Orašac“ u Bihaću. Nastavak gradnje ove školske dvorane preciziran je na današnjem potpisivanju Ugovora između predstavnika Grada Bihaća, Osnovne škole „Orašac“ i izvođača radova.

"Gradnja sportske dvorane u naselju Orašac počela je još 2009. godine i zaista nam je drago što je napokon možemo završiti. Ovdje smo došli zahvaljujući različitim izvorima financiranja. Posljednju fazu izgradnje financirat će Federalna vlada, s tim da implementacija ide preko Grada Bihaća", rekao je bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Direktorica Osnovne škole „Orašac“ Halida Dizdarević istakla je kako u ovoj centralnoj školi nastavu pohađa više od 200 učenika iz naselja Orašac, Klisa, Ćukovi i Martin Brod.

"Ovo je velika stvar za sve stanovnike Ljutočke doline, a naročito za učenike naše škole. Završna faza izgradnje dvorane podrazumijeva postavljanje parketa, sistema grijanja i izgradnju tribine. Ostalo je sve završeno u ranijim fazama, koje su financirale Vlada Federacije BiH, Vlada Unsko-sanskog kantona, Grad Bihać i neprofitna organizacija za održivi razvoj ODRAZ ", dodala je direktorica škole Halida Dizdarević.

U izgradnju školske fiskulturne dvorane u povratničkom naselju Orašac dosada je uloženo oko 368.000 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije