Investicije / PROJEKTI

Stadion "FK Mladost" Kakanj dobija reflektorsku rasvjetu

08.07.2020. 13:44 / Izvor: Akta.ba

Na stadionu FK “Mladost” Doboj-Kakanj danas je upriličeno potpisivanje Sporazuma o realizaciji projekta "Unapređenje infrastrukture na stadionima Premijer lige BiH – Reflektorska sportska rasvjeta za fudbalski stadion FK “Mladost” Doboj-Kakanj".

Sporazum su potpisali predstavnici Nogometnog saveza BiH i Fudbalskog kluba "Mladost", te načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Sporazumom se Općina Kakanj obavezuje da će na račun FK “Mladost” uplatiti novčana sredstva u iznosu od 350.000 KM, i to 100.000 KM u 2020. godini, a 250.000 KM u 2021. godini. Iz ovih sredstava će se finansirati nabavka i montaža reflektorskih stubova.

Nogometni savez BiH se obavezuje da će izvršiti nabavku i ugradnju 94 nova reflektorska tijela u ukupnoj vrijednosti od 202.913,10 KM.

Obaveza i učešće FK “Mladost” je nabavka i montaža agregata, građevinski radovi-izrada temelja reflektorskih stubova i elektromontažni radovi svih instalacija prema projektnoj dokumentaciji, te nabavka i montaža pomoćnih reflektorskih tijela u ukupnoj vrijednosti od 750.104,02 KM.

“Predstavlja nam čast činjenica da Kakanj ima stabilnog premijerligaša u nogometu već 5 godina. Drago nam je što smo dio ovog projekta. Drago nam je što u Kaknju imamo dobrog domaćina, evo vidimo da je stadion zaista perfektno uredan. Pozivam i druge sportske klubove da upute svoje projekte prema Općini koja će iznaći načine kako da bude sufinansijer takvih projekata. Posebno nas interesuju sportski infrastrukturni projekti. U proteklom periodu bilo je ulaganja u dvoranske sportske kapacitete. Evo došao je red za intenzivnija ulaganja u sportsku infrastrukturu na otvorenom prostoru. Općina je sprema sportske infrastrukturne projekte koje predlože klubovi sufinansirati u iznosu od 50 %", rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Nakon potpisivanja sporazuma, upriličen je i obilazak sportskog kompleksa stadiona FK “Mladost” na kojem se u kontinuitetu izvode radovi na jačanju sportske infrastrukture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije