Investicije / PROJEKTI

Starčevica: Nova sportska dvorana biće završena na jesen

23.07.2020. 11:58 / Izvor: Akta.ba

Izgradnja nova sportske dvorane na Starčevici u Banjaluci uz Osnovnu školu "Branko Radičević" napreduje dobrim tempom, a radovi bi trebalo da budu okončani već na jesen.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, trenutno se završavaju zidarski radovi i betonira nosiva greda za krovnu konstrukciju buduće dvorane.

Ovaj projekat, vrijedan 950.000 KM, trebalo bi da bude okončan na jesen, čime će učenici ove škole imati bolje uslove za odvijanje časova fizičkog vaspitanja.

Takođe, u raspoloživim terminima dvorana će biti dostupna za sportiste i klubove.

Radovi su počeli polovinom aprila, a izvodi ih konzorcijum kojeg čine četiri firme, na čelu sa „Progresgradnjom“. Prošle godine, škola „Branko Radičević“ je proširena, tako da učenici više ne moraju nastavu pohađati u tri smjene, kao što je ranije bio slučaj.

Uporedo sa Starčevicom, u planovima Grada je izgradnja još jedne nove sportske dvorane, i to uz školu „Sveti Sava“ na Laušu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije