Stari "Tulekov mlin" biće ponuđen pod zakup

12.06.2020. 14:54 / Izvor: Akta.ba
Stari 'Tulekov mlin' biće ponuđen pod zakup

Nekadašnji "Tulekov mlin" u banjalučkom naselju Srpske toplice biće ponuđen pod zakup.

Nekadašnji "Tulekov mlin" u banjalučkom naselju Srpske toplice biće ponuđen pod zakup, kako bi ovaj kulturni spomenik bio priveden namjeni za ugostiteljske ili turističke sadržaje u toj zoni grada, koja je u perspektivi banjska, rekreativna i turističko-izletnička.

Riječ o starom i devastiranom objektu, koji je van funkcije od sedamdesetih godina prošlog vijeka, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

"Pošto je objekat davno prešao u ruke grada, sada se, u okviru uređenja cijele zone koja će postati atraktivan banjsko-turistički kompleks, planira potpuna obnova, zadržavajući stari šarm jednog od najvećih mlinova na rijeci Vrbas", naveli su iz banjalučke Gradske uprave.

Ukupna površina objekta je 280 metara kvadratnih, sa pripadajućim zemljištem površine 180 kvadrata.

U odluci o davanju u zakup ovog prostora, koju će razmatrati odbornici na narednoj sjednici Skupštine grada, navedeno je da će početna cijena zakupnine iznositi 11,50 KM po metru kvadratnom.

Čitav taj prostor u naselju Srpske toplice je u izgradnji ili obnovi – od novog mosta preko rijeke Vrbas do rekonstrukcije kompleksa banjsko-rekreativnog centra. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije