Stiže pitka voda za 30 domaćinstava Ćukala

17.09.2020. 10:40 / Izvor: akos.ba
Stiže pitka voda za 30 domaćinstava Ćukala

U planu je da se izgradi cjevovod prečnika 110 milimetra u dužini od 1.800 metara.

Danas su počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže do centra naselja Ćukali i dijela cjevovoda prema Ilićanima u dužini od 400 metara.

Radove izvodi КP "Vodovod" Srbac, a prema riječima zamjenika direktora Jefte Popovića, ovim projektom obezbjediće se mogućnost priključka na vodovodnu mrežu sa izvorišta Vrijeska za oko 30 domaćinstava, a zdravu pitku vodu dobiće i područna osnovna škola u Ćukalima .

"U planu je da se izgradi cjevovod prečnika 110 milimetra u dužini od 1.800 metara glavnog voda i razvodne mreže od 2.200 metara, a ukoliko to vremenske prilike dozvole, radovi na izgradnji vodovoda za Ćukale bi trebalo da se završe za 20-ak dana", kaže Popović i dodaje da ukupna vrijednost projekta iznosi oko 118.000 maraka.

Finansijska sredstva za izgradnju vodovoda za Ćukale obezbjedit će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Opština Srbac, КP "Vodovod" i građani koji su obuhvaćeni ovim projektom.

"Na ovaj način privodi se kraju vodosnabdijevanje južnog djela opštine Srbac, a završetkom izgradnje vodovoda u Ćukalima, u planu je da se nastave radovi prema Ilićanima", kaže Popović i dodaje da je do sada vodovodna mreža završena u naseljima Gornji i Donji Sređevići, Gornja i Donja Lepenica i Župski Razboj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije