Što prije staviti u funkciju kosi lift na Ciglanama

05.01.2018. 09:34 / Izvor: Akta.ba
 Što prije staviti u funkciju kosi lift na Ciglanama

U saradnji s kantonalnim ministarstvom saobraćaja želimo izgraditi novi lift, naveo je Ajandžić.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić traži da se što prije u funkciju stavi kosi lift u sarajevskom naselju Ciglane, koji u funkciji nije od decembra prošle godine te da Općina preuzme upravljanje tim liftom.

"U ovogodišnjem budžetu za taj projekt smo planirali 700.000 KM, koje ćemo izdvojiti u dvije tranše. U saradnji s kantonalnim ministarstvom saobraćaja želimo izgraditi novi lift. Želimo dobiti odobrenje Gradske uprave i gradskih općina da lift pređe u naše vlasništvo", rekao je Ajnadžić na sastanku koji je sazvao u vezi s problemom kosog lifta na Ciglanama.

Kantonalni ministar saobraćaja Muharem Fišo je kazao da Vlada Kantona Sarajevo daje punu podršku inicijativi da upravljanje liftom preuzme Općina Centar.

"U prošlogodišnjem budžetu Vlada Kantona Sarajevo izdvojila je 100.000, a ove godine planirali smo 200.000 KM za rješavanje problema kosog lifta. Da bismo lift stavili u funkciju izdao sam nalog za stavljanje u funkciju postojećeg lifta do konačnog rješenja njegovog statusa, za šta će sredstva izdvojiti naše ministarstvo", istakao je Fišo.

Općina Centar će uputi Gradskoj upravi i gradskim općinama zahtjev za pokretanje te procedure, saopćeno je iz Općine Centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije