Studenti Burcha posjetili gradilište "Sarajevo Waves"

02.12.2015. 07:44 / Izvor: Akta.ba

Studenti su iskoristili priliku da postave pitanja oko dizajna zgrade, tehnike i tehnologije građenja, organizacije gradilišta kao i praćenja nadzora građenja.

U okviru praktične nastave Međunarodnog Burch Univerziteta - Fakulteta strojarstva i informacijske tehnologije, odjel za arhitekturu, grupa od dvadeset pet studenata u pratnji  sa  Assist. Prof. Dr. Dinom Šamić, posjetili su 18.11.2015.godine gradilište "Sarajevo Waves" u naselju Otes-Ilidža čiji je supervizor i voditelj projekta inž.arh. Bisera Bećirević. 

Projekt "Sarajevo Waves" je  jedan od projekata firme "Compact Invest"  d.o.o. Sarajevo .

Studente su dočekali Omar Alkhannah, zamjenik generalnog direktora i direktor marketinga Mohammed Sherbi.

Imali su priliku da razgovaraju sa projekt menadžerom Edinom Bidževićem, sa timom nadzornih organa na čelu sa Feridom Mujanićem  ispred firme "MDC" d.o.o. Sarajevo koji realizuju stručni nadzor na izgradnji stambeno poslovnog objekta "Saravejo Waves 1", te sa rukovodiocem  gradilišta Mirzom Potogijom ispred  firme "Butmir" d.o.o. Sarajevo kao generalnog  izvođača radova na objektu.

Studenti su iskoristili priliku da postave pitanja oko dizajna zgrade, tehnike i tehnologije građenja, organizacije gradilišta kao i praćenja nadzora građenja.

Posebnu pažnju studenti su obratili na materijale i kvalitet materijala i način na koji se materijali i oprema ugrađuju na objektu .

Prema riječima studenata obilazak jednog ovakvog gradilišta za studente predstavlja neprocjenjivo iskustvo .

Studenti nisu krili svoje oduševljenje onim što su imali priliku vidjeti u toku obilaska, posebno ističući kvalitet gradnje i da im ovakve posjete umnogome pomažu da bolje razumiju gradivo, saopćeno je iz Compact Investa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije