al
Studenti u svom bazenu od oktobra

Investicije / PROJEKTI

Studenti u svom bazenu od oktobra

21.05.2018. 08:26 / Izvor: Oslobođenje

Rekonstrukcija bazena na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja je u završnoj fazi. Plan je bazen staviti u funkciju do kraja septembra. Procijenjena vrijednost radova za rekonstrukciju je iznosila 3.232.005 KM. Dosadašnje radove rekonstrukcije bazena su finansirali Vlada KS-a, Općina Centar i Ministarstvo kulture i sporta FBiH. Do sada je utrošeno 2.544.859,77 KM. Prema riječima Harisa Alića, dekana ovog fakulteta, prema informacijama iz Vlade i resornog ministarstva, preko 90 posto sredstava za rekonstrukciju je obezbijeđeno, a ostatak će se osigurati iz budžeta KS-a.

"Prema planu Zavoda za izgradnju KS-a, rekonstrukcija bazena bi trebala biti završena do kraja septembra. To bi značilo da će naredne studijske godine studenti Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja na raspolaganju imati bazen za nastavne i vannastavne aktivnosti. Završetkom radova pružit će se mogućnost i sportistima, rekreativcima, učenicima, članovima plivačkih klubova i građanima korištenja bazena u punom kapacitetu", rekao je dekan Alić.

Značaj bazena za nastavni proces je veliki, jer je dosadašnja nastava plivanja izmještena i realizuje se na Olimpijskom bazenu Otoka. To je studentima bilo otežavajuće zbog transporta, te sinhronizacije rasporeda i ostalih aktivnosti iz drugih predmeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije