Investicije / PROJEKTI

Svečano otvorena cesta Hrasnica - Zoranovići

05.10.2019. 08:32 / Izvor: Akta.ba

Nekadašnji ratni put prema Igmanu, a danas moderna cesta Hrasnica - Zoranovići, je svečano otvoren. Radi se o projektu kojeg su inicirali Ministarstvo privrede KS, Općina Ilidža i Uprava za šumarstvo.

Prema riječima ministra Harisa Bašića, izgrađeno je 830 metara puta, a vrijednost radova iznosila je 218.000 KM.

"Zadovoljstvo je ovakve stvari imati u svom dnevnom rasporedu. Otvorili smo put koji ima ratno naslijeđe. Sve je vrlo kvalitetno urađeno, šuma je sačuvana u maksimalnoj mjeri", rekao je ministar Bašić i dodao da je Općina Ilidža aplicirala prema Upravi za šumarstvo za nastavak izgradnje.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić rekao je kako se radi o putu koji je odgovoran za postojanje BiH i koji će povezati Igmansku cestu i naselje Zoranovići, što će biti dvije trećine ratnog puta koji kasnije može biti iskorišten za biciklističke staze i izlazak na Igman i Bjelašnicu.

"Kanton Sarajevo je dao sredstva, i već dogovoramo dodatna ulaganja. Imamo još šest kilometara do Zoranovića i bilo bi dobro da se to što prije uradi", rekao je načelnik Memić.

Projektant radova bila je firma “IOG “, a izvođač radova “Sarajevoputevi”. Nadzor nad izvođenjem radova vršio je Zavod za izgradnju KS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije