Svečano otvorena industrijska zona "Polja" u Žepču

10.10.2019. 11:51 / Izvor: Akta.ba
Svečano otvorena industrijska zona 'Polja' u Žepču

Poslovna zona "Polja" osnovana je 2007. godine kao jedna od ukupno 5 poslovnih zona u općini Žepče.

U sklopu Programa  obilježavanja Dana općine Žepče, svečanim presijecanjem vrpce otvorena je industrijska zona Polja, odnosno obilježen je završetak infrastrukturnih radova u  industrijskoj zoni u Novom Žepču koja je vlasništvu Općine Žepče. Obilježavanju završetka radova nazočili su predstavnici općine, direktori tvrtki koje posluju u ovoj zoni, kao i brojni uposlenici tvrtki smještenih u zoni.

Poslovna zona "Polja" osnovana je 2007. godine kao jedna od ukupno 5 poslovnih zona u općini Žepče. U infrastrukturu ove industrijske zone površine 11,2 ha, koja uključuje servisnu prometnicu i sve potrebne komunalne priključke, uloženo je oko 1.300.000 KM, od čega 900.000 KM iz Općine Žepče, 300.000 KM iz Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i 100.000 KM iz Ministarstva za gospodarstvo Zeničko-dobojske županije. 

Općinski načelnik Mato Zovko je naveo kako u industrijskoj zoni trenutno rade tri tvornice a još dvije parcele su prodane. Istaknuo je kako industrijska zona Polja u potpunosti ima spremnu svu infrastrukturu i svi zainteresirani poduzetnici mogu odmah početi graditi. Osobito se zahvalio svim domaćim i inozemnim investitorima koji već rade. Također je izrazio želju da se zona popuni i da u  dogledno vrijeme razmišljamo o projektu proširenja zone. Za sada, tvornice koje rade u ovoj zoni su orijentirane  na tekstilnu, kožnu, metalnu i drvnu djelatnost.

Poslovna zona "Polja" ima pogodnu lokaciju i nalazi se na ulazu u grad Žepče.

Komunikacijski je izvrsno povezana, što dokazuje blizina magistralnog puta M 17, trase novog autoputa na koridoru Vc, te željezničke pruge Šamac-Sarajevo koja prolazi pokraj zone, saopćeno je iz Općine Žepče.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije