Svjetski gigant "AccorHotels" stiže u BiH i otvara hotel u Tarčinu

15.02.2017. 08:40 / Izvor: Akta.ba

Novi hotel u Tarčinu će imati 55 soba i devet vila sa privatnim vrtovima, restoran i bar.

Jedan od najvećih svjetskih lanaca hotela "AccorHotels" stiže u Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je iz kompanije Orbis Group.

Orbis Group je otkupila licencu od kompanije AccorHotels koja je globalni lanac hotela koji posluje u 94 države svijeta. Sjedište joj je u Parizu, a oko 3.700 hotela je ili u vlasništvu firme ili je franšizirano drugim kompanijama.

Hotel će biti izgrađen pod brandom „MGallery by Sofitel“, a radovi su već započeti u Tarčinu. Otvaranje veleljepnog hotela je planirano već u septembru ove godine. Investitor je, kako saznaje Novi.ba, Tarčin International Development Company.

"AccorHotels" je multinacionalna kompanija sa sjedištem u Francuskoj koja ima 3.700 hotela u čak 94 zemlje svijeta, i promet koji se mjeri milijardama dolara.

Hotel i spa centar će biti izgrađeni na parceli od oko 35 hektara u Tarčinu u okolici Sarajeva, udaljen 15 minuta od Međunarodnog aerodrom. Imat će baze, spa, fitness centar i konferencijske dvorane. Predstavnik investitora Enes Kazazić ističe da je svjetski poznati brand odličan izbor za ovakav objekt.

"Uvjereni smo da će MGallery by Sofitel Tarcin Forest Resort & Spa biti vrhunska destinacija za goste koji vole život, prirodu i odmor", kaže Kazazić. Iza ovog uspješnog investitora je već nekoliko uspješnih projekata poput hotela Marriot u Sarajevu ili elitnog naselja Garden i vrhunskog objekta Dvor u samom centru Sarajeva.

Novi hotel u Tarčinu će imati 55 soba i devet vila sa privatnim vrtovima, restoran i bar.

Prvi čovjek velike svjetske grupacije Orbis Group Gilles Clavie ovim povodom navodi da ulaze na tržište na kojem do sada nisu bili prisutni, ali u njemu vidi potencija.

"BiH, kao i ostatak Balkana imaju sve veći poslovni potencija i ovaj hotel potvrđuje da se želimo širiti u ovom regionu i uvjeren sam da ćemo ubrzo potpisati nove ugovore za ovaj dio Evrope", naveo je Clavie. Vrijednost investicije nije navedena, ali s obzirom na veličinu projekta radi se o milionskom ulaganju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije