Svjetski gigant AccorHotels u rujnu planira otvaranje hotela u Tarčinu

21.03.2017. 15:27 / Izvor: Akta.ba

Prepoznajemo rastući potencijal tržišta Bosne i Hercegovine, a sa MGallery by Sofitel želimo gostima na bh.tržištu ponuditi izvrsnost i novo iskustvo hotelske usluge u francuskom stilu, kazao je Soltysik.

Hotel MGallery by Sofitel Forest Resort & Spa u Tarčinu kod Sarajeva koji je jedan od  poznatih brendova najveće europske hotelske grupacije AccorHotels, bit će otvoren u rujnu/septembru 2017.

Ovo je istaknuto danas na predstavljanju ovog projekt u Sarajevu. AccorHotels, najveća hotelska grupacija u Europi i Orbis Hotels Group, njen strateški partner za Istočnu Europu danas je u Sarajevu predstavio svoj projekt ulaska na tržište Bosne i Hercegovne sa brandom MGallery by Sofitel u Tarčin Forest Resort-u.

Dominik Soltysik, član Uprave Orbis Hotel grupacije kazao je da će se projekt realizirati kroz franšizni aranžman sa investitorom Tarčin International Development Company d.o.o. (TIDC d.o.o), te da je vrijednost investicije 12 milijuna KM. 

Accor hotelska grupacija zastupljena je širom Europe sa preko 4.000 hotela i više od 20 hotelskih brendova svih kategorija, što je čini europskim liderom u hotelijerskoj industriji.

"Želimo jačati našu poziciju tržišnog lidera u regionu širenjem na nova tržišta, primarno kroz strateška partnerstva sa lokalnim investitorima. Prepoznajemo rastući potencijal tržišta Bosne i Hercegovine, a sa MGallery by Sofitel, internacionalno etabliranim, vrhunskim brandom i jedinstvenim konceptom butik hotela, želimo gostima na bh.tržištu ponuditi izvrsnost i novo iskustvo hotelske usluge u francuskom stilu“, izjavio je Soltysik.

Emeline Sykora-Winterebert, manager za razvoj AccorHotels za Jugoistočnu Europu, kazala je da će MGallery by Sofitel Tarčin Forest Resort & Spa, biti smješten na 85 tisuća m2 u idiličnom okruženju Tarčina kod Sarajeva.

Sa 55 hotelskih soba i devet vila sa baštama, restoran i bar, velika konferencijska dvorana, ekskluzivni wellness & fitness te spa centar sa bazenom, učiniti će ovo mjesto idealnom odmorišnom i poslovnom destinacijom koja nudi zdrav i sadržajan boravak u prirodi, samo 15 minuta nadomak Sarajeva. Pored  hotelskog sadržaja ponudit će i druge aktivnosti kao što je dječiji park, jahanje konja, pješačenje i sl. koji će gostima osigurati na imaju jedan holistički doživljaj. 

Emeline Sykora-Winterebert je kazala je da vjeruje u turistički potencijal BiH.  ''Definitivno postoji veliki potencijal u gradovima, ali postoji i veliki potencijal izvan gradova. Želimo da posjetelji našeg hotela imaju  priliku doživjeti ljepotu prirode u BiH", kazala je ona.

 Dodala je da u planu imaju još nekoliko projekata u regiji za koje su pregovori u tijeku. Što se tiče BiH, za Akta.ba kaže da su već identificirali nekoliko potenicijalno zanimljivih destinacija, ali da ne može  još uvijek ne može govoriti o tome. 

Veleposlanica Francuske u Bosni i Hercegovini Claire Bodonyi je kazala je da je turizam kompetetivna grana u BiH i da joj je drago da je ovaj lanac, koji je simbol za samu izvrsnost, došao u BiH. 

Na konferenciji je istaknuto da će luksuzni resort biti dio branda MGallery by Sofitel, koji je zastupljen kroz 85 hotela vrhunske kvalitete u 24 zemlje širom svijeta. Svaki od ovih hotela je prepoznatljiv po jedinstvenoj atmosferi i dubokoj ukorijenjenosti u lokalnoj zajednici.

Ulaskom branda MGallery by Sofitel na tržište, te investicijom koja će se realizarati u ovoj godini, navedeno je de će se time dati poticaj domaćoj ekonomiji i zapošljavanju, ali i doprinijeti podizanju standarda kvalitete hotelijerstva u BiH.

Podsjetimo, Orbis Hotel Group je najveći lanac hotela u Poljskoj i Istočnoj Europi, a upravlja sa preko 100 hotela svih Accorovih brendova  u 16 zemalja uključujući: Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku Republiku, Estoniju, Mađarsku, Latviju, Litvaniju, Makedoniju, Moldovu, Crnu Goru, Poljsku, Rumuniju, Srbiju, Slovačku i Sloveniju.  AccorHotels je najveća hotelska kompanija u Europi sa svojih 250,0000 uposlenih i preko 4,000 hotela i resorta. 

D.K. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije