Swisslion želi da sarađuje sa nevesinjskim preduzećima

07.07.2013. 09:00 / Izvor: eKapija.ba
Swisslion želi da sarađuje sa nevesinjskim preduzećima

Na jesen se očekuje puštanje u pogon prve proizvodne linije.Planirana je proizvodnja alkoholnih pića, sokova u tetrapak pakovanjima, majoneze, kečapa, marmelade ,flipsa i ratluka.

Tehnički direktor fabrike „Swisslion Trebinje“ Radenko Drašković sastao se jučer sa nevesinjskim privrednicima. Cilj sastanka je bio da se firma Swisslion upozna sa građevinskom operativom u Nevesinju kao i mogućnostima da se lokalne firme uključe u građevinski dio projekta,ali i druge faze tokom realizacije oživljavanja prehrambene industrije u Nevesinju.

Glavni izvođač građevinskih radova na adaptaciji prostora bivše Fabrike steznih glava u Nevesinju,koji bi trebao biti prilagođen za potrebe nove fabrike „Swisslion“ je trebinjska firma Herc,a nevesinjske građevinske firme bi trebalo biti angažovane kao podizvođači radova.

„Želja većinskog vlasnika i rukovodstva Swissliona je, da što više nevesinjskih firmi uključi u projekat“,  naglasio je Drašković.

Tehnički direktor Swisslion Trebinje rekao je da su građevinski radovi već počeli i da se sve odvija u predviđenom roku.On je naglasio ,da tehnolozi iz Milanovca i Vršca već rade na pripremi opreme ,tako da se na jesen očekuje puštanje u pogon prve proizvodne linije. Planirana je proizvodnja alkoholnih pića, sokova u tetrapak pakovanjima, majoneze, kečapa, marmelade ,flipsa i ratluka.

(Izvor: Radio Nevesinje)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije