Telemach u infrastrukturu Mrkonjić Grada investira 500.000 KM

16.01.2017. 15:27 / Izvor: Akta.ba
Telemach u infrastrukturu Mrkonjić Grada investira 500.000 KM

Kroz Telemach je do danas u BiH investirano preko 110 miliona EUR u akviziciju 15 kablovskih operatera, te izgradnju mreža i razvoj servisa.

Telemach je najveći kablovski operater, kao i alternativni pružatelj širokopojasnog interneta i fiksne telefonije na području BiH. Preuzimanjem kompanija BHB i Total-TV, te planiranim dodatnim investicijama u rekonstrukciju i širenje optičke mreže u iznosu od 500.000 KM, građani Mrkonjić Grada će uskoro moći uživati u naprednim servisima ove telekomunikacijske kompanije.

Telemach je dio United Group vodeće grupe pay TV operatora na području bivše Jugoslavije, koju pored pored SBB-a u Srbiji, čine i Telemach Slovenija, Telemach BiH, Telemach CG, Total TV - najveća satelitska platforma u regionu, NetTV Plus vodeći provajder telekomunikacijskih servisa putem interneta. Dio United Group je i United Media, koju čine neki od najgledanijih sportskih, informativnih, filmskih, dječijih i drugi Pay TV kanali u regionu, kao i CAS Media, najveća agencija za prodaju oglasnog prostora na kablovskim i satelitskim kanalima u regionu.

Većinski vlasnici Telemach grupacije su Globalna investicijska kompanija KKR, koja upravlja investicijama od oko 130 milijardi dolara, dijelom vlastitog kapitala, a većim dijelom kapitala institucionalnih i privatnih investitora kako iz SAD, gdje kompanija ima svoje sjedište, tako i iz cijelog svijeta. Suinvestitor u kgrupaciju je i Evropska banka za obnovu i razvoj.

Kroz Telemach je do danas u BiH investirano preko 110 miliona EUR u akviziciju 15 kablovskih operatera, te izgradnju mreža i razvoj servisa. Danas Telemach grupacija zapošljava 530 domaćih ljudi, te pruža kablovske usluge TV, interneta i fiksne telefonije u oko 35 gradova, dok su usluge Total TV satelitske distribucije dostupne u svim djelovima BiH.

Napredni servisi Telemach uvijek su bazirani na najsavremenijim tehnologijama koje u kombinaciji s inovativnim ponudama, ekskluzivnim sadržajem, profesionalnom podrškom, prilagođenim potrebama pretplatnika, čine veliku razliku u odnosu na ostale operatere u Bosni i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije