Tender za toplifikaciju grada Živinica nakon revizije glavnog projekta

10.10.2014. 10:40 / Izvor: eKapija.ba
Tender za toplifikaciju grada Živinica nakon revizije glavnog projekta

Ugovor za Reviziju glavnog projekta Toplifikacija grada Živinica, sekundarni dio, sa izradom tehničkog dijela tenderske dokumentacije za etapnu realizaciju projekta, za prve dvije faze potpisan je jučer u Živinicama

Ugovor za Reviziju glavnog projekta Toplifikacija grada Živinica, sekundarni dio, sa izradom tehničkog dijela tenderske dokumentacije za etapnu realizaciju projekta, za prve dvije faze potpisan je jučer u Živinicama. Ugovor su potpisali načelnik općine Hasan Muratović i Sead Rešidbegović, predstavnik firme Tehno-Biro.

“Toplifikacija je najznačajniji projekat za Općinu Živinice i jedino to do sada nisam uspio provesti u djelo, jer objektivno Općina nije mogla sama to riješiti. Sigurno ćemo i to uraditi, jer je Vlada TK-a je dio sredstava koja su dobivena od Elektorprivrede BiH, iznos od 6 milion KM usmjerila u toplifikaciju, na način da je 3 milona odobrila Općini Tuzla, 1,5 milion Općini Lukavac i 1,5 milion KM Općini Živinice za I fazu toplifikacije. Prvu faza toplifikacije podrazumijva izradu jedne velike podstanice za zgrade koje imaju razvedene instalacione mreže. Već do kraja naredne godine ćemo nastojati realizovati i Drugu fazu toplifikacije, čime bi pomenute zgrade bile u mogućnosti da koriste centralno grijanje", istakao je načelnik Općine Živinice Hasan Muratović.

Predstavnik firme "Tehno-Biro“ Sead Rešidbegović je istakao da neće trebati dugo vremena za reviziju projektne dokumentacije.

“Mi ćemo veom brzo završiti reviziju projektne domkumentacije i pripremu tenderske dokumentacije za izvođenje radova, jer je projekat radila poznata firma Unioninvest iz Sarajeva i oni su to kvalitetno uradili, tako da ćemo sve završiti za 7 dana. Potom slijedi raspisivanje tendera, tako da bi za 1,5 mjesec mogli odrediti i izvođača radova na toplifikaciji grada", naglasio je Rešidbegović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije