Teren za odbojku na pijesku do kraja aprila naredne godine

27.11.2017. 10:32 / Izvor: Akta.ba
Teren za odbojku na pijesku do kraja aprila naredne godine

U blizini stadiona "Bare" do aprila mjeseca trebalo bi da bude izgrađen teren za odbojku na pijesku.

U okviru projekta "Pravda za svako dijete" vrijednog sedam hiljada konvertibilnih maraka, u blizini stadiona "Bare" do aprila mjeseca trebalo bi da bude izgrađen teren za odbojku na pijesku.

Ovaj teren, namjenjen je djeci u riziku i mladima koji žele da se bave sportom, zaključeno je juče na sastanku između predstavnika UNICEF-a, Mirze Puzića, Centra za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu Srđana Vujovića sa predstavnicima lokalne uprave Sokolac.

Prisutni su razgovarali o implementaciji pojedinih aktivnosti koje su u vezi sa sprovođenjem akcionog plana za prevenciju maloljetničkog prestupništva na području Grada Istočno Sarajevo. U tu svrhu, opština Sokolac je dala na raspologanje zemljište na kojem će biti izgrađen teren, a opštinske službe su pripremile svu neophodnu dokumentaciju.

Prema riječima Srđana Vujovića iz Centra za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu, jedna od aktivnosti koje provode zajedno sa svim opštinama je pružanje podrške djeci u riziku, kako bi se spriječilo društveno neprihvatljivo ponašanje.

"To je mali projekat u finansijskom smislu, ali dovoljan da mlade afirmišemo kroz sportske igre i okupiramo njihovo vrijeme. Na taj način, zajedno sa drugim zainteresovanim institucijama rješavamo određene probleme kada su u pitanju djeca u riziku", dodao je Vujović.

Član radne grupe "Pravda za svako dijete" ispred opštine Sokolac, Borjanka Krsmanović, navela je da će Opština u okviru projekta dati svoj doprinos učešća u realizaciji projekta.

Određena novčana sredstva rezervisana su za trenere i motivatore koji će konkretno pomoći djeci da shvate poentu projekta, a, koji je u interesu da bude završen u što skorijem periodu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije