Investicije / NEKRETNINE

Tokom jeseni počinje obnova druge etaže Željezničke stanice u Sarajevu

04.08.2008. 10:17 / Izvor: Dnevni Avaz

Preduzeće Željeznice FBiH planira tokom jeseni početi sa radovima na obnovi druge etaže na Željezničkoj stanici, podhodnika, perona, rasvjete... saznaje Dnevni avaz od Rešada Mandže, načelnika Službe za geodetsko-katastarske poslove, tehničku dokumentaciju i poslovne zgrade. Kako je rekao Mandža, nakon posljednjih radova na stanici 2001. godine kada su obnovljeni krovovi, fasade, stolarija te uvedeno centralno grijanje, sada su na redu unutrašnji radovi kako bi primjenom modernih materijala vratili stari sjaj stanici.

"Planirana je obnova druge devastirane etaže, s koje se pogled pruža na perone. Tu planiramo napraviti manje šopinge, trgovačke centre, butike, frizerski salon, banke..., potom osposobiti podhodnike, odnosno tunele koji vode iz pravca aule ka peronima. Trenutno je samo lijevi tunel u funkciji, a u oba će se postaviti novo osvjetljenje", kazao je Mandžo.

On dodaje da je planirano postavljanje svijetlećih reklamnih stubova koji će se koristiti za komercijalne potrebe, potom novog ozvučenja putem kojeg će se informisati putnici o polasku vozova, a takvu informaciju će moći pročitati i na novim displejima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije