Tokom posljednja dva mjeseca u Centru potpuno obnovljeno šest ciciban igrališta

20.08.2021. 10:43 / Izvor: Akta.ba
Tokom posljednja dva mjeseca u Centru potpuno obnovljeno šest ciciban igrališta

Za održavanje i izgradnju ciciban igrališta u budžetu Općine Centar planiran je iznos od 150.000 KM.

Uposlenici Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, koji vode brigu o 22 dječja ciciban igrališta, te o sedam sportskih terena, su tokom posljednja dva mjeseca uspjeli okončati rekonstrukciju i obnovu nekoliko ciciban igrališta na području Centra.

Prvo je završena sanacija devastirane zaštitne panel ograde na igralištu u Ulici Husrefa Redžića kao i sanacija svih panel ograda na igralištu u naselju Šip u Ulici Branilaca Šipa. Također je na Soukbunaru završena obnova dotrajalog mobilijara, zamijenjena je gumena podloga, obavljena zamjena stubova i panela zaštitne ograde, kao i farbanje drvenih konstrukcija.

"Nakon toga su radnici Centra za sport i rekreaciju započeli i okončali potpunu rekonstrukciju ciciban igrališta u Ulici Patriotske lige i na Gorici. Na prvoj lokaciji bilo je potrebno uraditi zamjenu gumene podloge, ugradnju nove ljuljačke, njihalice i banana klackalice, te su postavljene nove sjedalice na dvosjed klackalici. Također je na ovoj lokaciji ofarbana konstrukcija tobogana, ugrađena nova kanta za otpatke, te su sanirani oštećeni paneli zaštitne ograde. Na igralištu u naselju Gorica postavljene su nove njihalice i gumena podloga zbog sigurnosti djece tokom igre. Također su ugrađeni novi betonski ivičnjaci te je urađena parcijalna sanacija i farbanje postojećeg mobilijara, kao i zamjena oštećenih drvenih štafli na klupama za odmor. U naselju Grdonj urađena je sanacija oštećenog mobilijara sa popravkom zaštitne ograde", navodi se u saopćenju

Od obnove sportskih igrališta u Ulici Midhata Karića Mitke kod Pionirske doline završena je sanacija zaštitne ograde, te su postavljene nove mreže za rukometne golove na igralištu u dvorištu Dječijeg doma na Bjelavama. 

"S obzirom na situaciju sa pandemijom koronavirusa uposlenici naše javne ustanove svakodnevno obilaze sva ciciban i sportska igrališta i higijenski čiste ove prostore gdje borave i igraju se djeca i mladi. U narednom periodu imamo u planu započeti sa obnovom ciciban i sportskog igrališta na Gornjem Kromolju u Ulici Armije RBiH, te sa potpunom rekonstrukcijom igrališta u ulicama Husrefa Redžića na Ciglanama, Dalmatinskoj i na Čobaniji. Do kraja septembra ove godine planiramo okončati ove radove", objasnio je Suad Jusić, rukovodilac upravljanja sportsko-rekreativnim kompleksom FIS i ciciban igralištima Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“.  

"Općina Centar, u čije ime upravlja ciciban igralištima pomenuta javna ustanova, prije svega želi da najmlađi imaju svoj prostor za bezbrižnu dječju igru i stoga poklanja veliku pažnju održavanju i obnovi dječijih ciciban igrališta. Stoga apelujemo na naše stanovništvo da čuvaju i ne uništavaju mobilijar na dječjim igralištima, jer su ona prije svega napravljena za potrebe njihove djece. Molimo sugrađane da ukoliko primijete devastaciju na ciciban igralištima da to prijave Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo", saopćili su.

Za održavanje i izgradnju ciciban igrališta u budžetu Općine Centar planiran je iznos od 150.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije