Tomislavgrad: Počeli radovi na izgradnji kanalizacije

18.06.2013. 13:17 / Izvor: Fena
Tomislavgrad: Počeli radovi na izgradnji kanalizacije

Prva faza na izgradnji kanalizacije u Tomislavgradu počela je jučer i nadam se da ćemo je privesti kraju prije dogovorenog roka, kazao je za Fenu vlasnik poduzeća Čajuša d.o.o Kupres Zvonko Bagarić.

Prva faza na izgradnji kanalizacije u Tomislavgradu počela je jučer i nadam se da ćemo je privesti kraju prije dogovorenog roka, kazao je za Fenu vlasnik poduzeća Čajuša d.o.o Kupres Zvonko Bagarić, koji je s općinom Tomislavgrad u studenom protekle godine potpisao Ugovor na spomenute radove.

Ukupna vrijednost tada potpisanog ugovora je 309.845,29 KM, a u cijenu su uračunati svi troškovi nabave kao i sva porezna davanja.

Po Bagarićevim riječima, radovi trenutno idu na spajanje glavne ulice Mijata Tomića preko ulice Bare te uz kanal Tabašnica do spajanja s davno započetom izvedbom kanalizacije koja se nalazi ispod naselja Matića Pazarišta.

"U planu je cjelokupna rekonstrukcija tomislavgradske glavne ulice Mijata Tomića gdje će se u kompletu realizirati sustav otpadnih voda i kanalizacije", kazao je Bagarić.

Mada očekuje probleme na ruti izvođenja poput podzemnih voda, sustava samog kanala Tabašnice te iskopa koje nosi dubine preko 4 metra, Bagarić je optimist i nada se finaliziranju radova prije dogovorenog roka.

Kao jedan od očitijih problema na kojima se on kao izvođač te općina Tomislavgrad kao naručitelj radova trenutno bave su imovinsko pravni odnosi gdje se kako kaže Bagarić razgovara s ljudima koji su vlasnici zemljišta ili nekih pomoćnih objekata kuda treba da prođu iskopi.

Bagarić ne smatra da neće biti problema, ali isto tako ističe da će se prema svim tim vlasnicima zemljišta isto odnositi u saniranju i obeštećenju štete ukoliko do nje dođe.

Vezano za financiranje cjelokupnog projekta, prema općinskom priopćenju iz protekle godine, spomenuti radovi će biti financirani grant sredstvima Fonda za zaštitu okoliša F BiH (200 000 KM), Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije (100 000 KM) i općine Tomislavgrad 9.845,29 KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije