Transportna firma iz Orašja gradi novi milionski objekat

11.12.2020. 14:53 / Izvor: Akta.ba
Transportna firma iz Orašja gradi novi milionski objekat

Svjetlana Topić iz Orašja i njen suprug skladištenjem se bave 15 godina, a 2014. godine pokrenuli su vlastiti biznis i otvorili firmu Animus BD.

Svjetlana Topić iz Orašja i njen suprug skladištenjem se bave 15 godina, a  2014. godine pokrenuli su vlastiti biznis i otvorili firmu Animus BD.  Poslovanje su počeli u malom iznajmljenom prostoru, vrijedno radili i opstali na tržištu rada sve do danas.

"Bavimo se transportom robe. Imamo skladište građevinskog materijala. Ovdje u planu imamo otvoriti kancelarije koje ćemo iznajmljivati, dolje će biti prodajni prostor i hale. Mi sada to ništa nemamo, sada imamo samo ono grubo za kuću", naglasila je Svjetlana Topić, Animus BD.

Procijenjena vrijednost cijelog projekta je preko milion KM. Do sada su Svjetlana i njen muž uložili više od pola miliona maraka. 

Sredstva u izradnju su uložili sami, a sada im je potrebna pomoć pa su se odlučili za kredit Razvojne banke Federacije BiH.

"Puno nam znači grace period od dvije godine. To je meni prevagnulo. Kada mi to sve pustimo u pogon, nama treba robe u vrijednosti od milion maraka. Puno će mi značit da se to sve obrne, pa da mogu platit obaveze sve, da ne moram iz prodanog platit kredit, a nemam s čim kupit drugu roba", dodala je Svjetlana Topić, Animus BD.

Kraj radova i puštanje objekta u funkciju očekuje se 1. aprila 2021. godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije