Traži se izvođač radova za prvu dionicu autoputa na Koridoru 5c kroz RS

04.06.2018. 08:27 / Izvor: Akta.ba
Traži se izvođač radova za prvu dionicu autoputa na Koridoru 5c kroz RS

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je poziv za Nabavka usluga izrada projekta i izgradnje autoputa sa 2+2 saobraćajne trake.

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je poziv za Nabavka usluga izrada projekta i izgradnje autoputa sa 2+2 saobraćajne trake (sa razdjelnom i zaustavnom trakom): Petlja Johovac (Tovira) - petlja Rudanka (Kostajnica). Radi se o tenderu za projektiranje i izgradnju prvog dijela dionice Koridora 5c u Republici Srpskoj, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Riječ je o izgradnji prvih prioritetnih 5,65 km nove autoceste, uključujući sve vezane lokalne puteve i petlje: T petlja Johovac (Tovira) i Petlja tipa truba Rudanka (Kostajnica).

Kako je određeno tenderom u okviru ovog projekta će se raditi: zemljani radovi/ nasipi, asfaltiranje puta, izgradnja mostova, postavljanje stubova, izgradnja petlji i priključnih puteva, izgradnja čeličnih / betonskih zaštitnih ograda za vozila, radovi na lokalnim putevima: podvožnjaci/nadvožnjaci, preusmjeravanje, skretanje i zatvaranje lokalnih puteva, radovi za izgradnju odvoda, ispusta i zaštite rijeka, obezbjeđivanje obavještenja na autoputu, telefona za hitne slučajeve, postavljanje osvjetljenja, postavljanje ograde, obilježavanje, postavljanje znakova, različitih znakova sa porukama, električarski radovi, radovi na zaštiti životne sredine, meteorološke stanice, stanice za naplatu putarine i prateći pločnici, zgrade, spojni kraci sa autoputem, kompleksi na autopugu i prateći pločnici i spojni kraci sa autoputem te mjesta za kontrolu težine teretnih vozila u pokretu.

Očekivano trajanje ugovora je 730 dana (dvije godine) plus period za otklanjanje nedostataka u trajanju od 730 dana (dvije godine).

Autoputevi RS iskoristit će dio sredstava zajma Evropske banke za obnovu i razvoj za pripremu detaljnog projekta zasnovanog na postojećem glavnom projektu i izgradnju autoceste na Koridoru Vc kroz Republiku Srpsku, te očekuje ponude izvođača za projektiranje i gradnju ove dionice.

Tender se sastoji od dvije faze.

Poziv za prvu fazu je otvoren do 30. jula 2018. do 12 sati.

Više informacija možete saznati OVDJE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije