Investicije / PROJEKTI

Traži se izvođač za drugu fazu radova izgradnje pritvorske jedinice na Igmanu

07.08.2021. 09:17 / Izvor: Akta.ba

Kazneno-popravni zavod poluotvorenog tipa Sarajevo raspisao je tender za izvođača radova na izgradnji objekta na Igmanu - II faza.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, radovi II faze podrazumijevaju dogradnju, rekonstrukciju, opremanje postojećeg u izgradnju novog objekta.

Objekat se trenutno ne koristi u tu svrhu. Nalazi se na Igmanu gdje je u upotrebi jedan drugi objekat u neposrednoj blizini, sa nekim pratećim sadržajima.

Procijenjena vrijednost radova je 1,65 miliona KM bez PDV-a. Rok za prijavu je 20. septembar.

Podsjetimo, Ozana Džano rukovodilac pravne službe u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo najavila je nedavno da se do septembra očekuje da počne gradnja savremenog kompleksa Pritvorske jedinice na lokalitetu Igman.

Kompleks činiti četiri zgrade: upravna zgrada, zgrada policije, servisna zgrada i zgrada posebne pritvorske jedinice sa svojom pratećom infrastrukturom.

Izgradnjom Pritvorske jedinice trajno će se riješiti problem prebukiranosti Zavoda, odnosno riješiti dodatni problem nedostajućih kapaciteta za rad Kantonalnog tužilaštva, Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije