Trebević će dobiti obnovljeno sankalište pred ovogodišnju zimsku sezonu

05.11.2018. 08:40 / Izvor: Akta.ba
Trebević će dobiti obnovljeno sankalište pred ovogodišnju zimsku sezonu

Ovaj projekt realizuje Grad Sarajevo zajedno sa JU "Zaštićena područja Kantona Sarajevo".

Trebević će uskoro dobiti obnovljeno sankalište koje generacije Sarajlija pamte kao mjesto na kojem su uživali u snježnim radostima spuštajući se sankama i starim ligurama.

Pred ovogodišnju zimsku sezonu ponovo će u funkciji biti sankaška staza, u dužini od 300 metara, koja se pruža se od vrha Draguljac do platoa Vidikovac. Trenutno se uklanja šiblje i rastinje, a potom će se pristupiti zemljanim radovima i uređenju budućeg sankališta.

Ovaj projekt realizuje Grad Sarajevo zajedno sa JU "Zaštićena područja Kantona Sarajevo", uz nadzor nadležnog inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Sarajevo.

Na Trebeviću se, istovremeno, čiste sve pješačke staze kako bi se posjetioci nesmetano kretali prilikom posjete ovom poznatom sarajevskom izletištu, pogotovo u zimskim mjesecima.

Grad Sarajevo ovim projektom nastavlja sa revitalizacijom starih i izgradnjom novih sadržaja na Trebeviću kako bi građani i turisti nakon izuzetnog panoramnskog pogleda koji će doživjeti vožnjom žičarom, uživali i u lijepom i čistom prirodnom okruženju koje nudi ovaj sarajevski biser.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije