Trebinje će do sredine oktobra dobiti novu biciklističku stazu

17.09.2019. 09:52 / Izvor: Akta.ba
Trebinje će do sredine oktobra dobiti novu biciklističku stazu

Кako bi se radovi što kvalitetnije i brže završili, timovi radnika podijeljeni su po sektorima, angažovano je i 15 pripadnika civilne zaštite Hidroelektrana na Trebišnjici.

Trebinje će do sredine oktobra dobiti novu biciklističku stazu, kada je planirano održavanje Balkanskog prvenstva u biciklizmu. Radove je obišao gradonačelnik Mirko Ćurić, koji je podsjetio da oni počeli prije desetak dana, kao i da angažovana građevinska operativa i ljudstvo javnih ustanova i preduzeća.

Brojne radnike na ovom značajnom projektu je posjetio gradonačelnik Ćurić, koji nije krio oduševljenje dinamikom radova ali i spremnošću svih koji su uključeni u ovaj projekat da istraju i u što skorijem periodu završe radove na prvoj fazi projekta – od Mokrih Dolova do Banjevaca.

"U prvoj fazi biće uređena trasa nekadašnje pruge u dužini od oko pet kilometara, od novoizgrađene saobraćajnice u Mokrim dolovima, kroz tunel u Policama, preko željezničkog mosta, nekadašnjom prugom uz Goričko jezero do Mičevca i Banjevaca, dok će u drugoj fazi biti sanirana dionica do izletišta Jazina", naveo je Ćurić.

On je istakao da se uređenje biciklističke staze radi vlastitim resursima, a da su u posao uključena brojne gradske ustanove i preduzeća, ali i organizacije poput Planinarskog društva “Vučji zub”.

Кako bi se radovi što kvalitetnije i brže završili, timovi radnika podijeljeni su po sektorima, angažovano je i 15 pripadnika civilne zaštite Hidroelektrana na Trebišnjici.

"Sve radove izvodivimo u skladu sa planiranom dinamikom. Na terenu smo već nekoliko dana i radnici, uz pomoć mašina, daju svoj maksimum da uspješno uradimo ovaj projekat”, naveo je Batinić.

Direktor Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost” Stevan Bekan rekao je da će, nakon što bude uređena, svaki biciklista ili šetač imati mogućnost da posjeti i neke od brojnih kulturno-istorijskih spomenika kao što je srednjovjekovni grad Mičevac.

"Uredićemo i to područje, ali i prilaze rijeci, te drugim spomenicima kulture na trasi cijele dionice biciklističke staze”, naveo je Bekan.

Za predsjednika Planinarskog društva „Vučji zub“ Igora Škera Trebinje će ovim projektom dobiti živopisnu stazu, koja će biti veoma atraktivna.

"Ona  prolazi kroz različite predjele, prilagođena je svim uzrastima pa je interesantna i kao turistička ruta, jer prolazi pored kulturno-istorijskih znamenitosti", rekao je on.

Na uređenju staze, angažovani su i pripadnici Centra za gazdovanje kršem, dobrovoljnih vatrogasnih društava, Кomunalnog, te aktivisti Vučjeg zuba i CORIE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije