Trebinje dobilo modernu tržnicu

01.05.2021. 10:13 / Izvor: Avaz.ba
Trebinje dobilo modernu tržnicu

U adaptaciju i renoviranje uloženo 640.000, a u mobilijar 124.710 KM.

U Trebinju je ptrotekle sedmice svečano otvorena gradska tržnica, u kojoj će se prodavati suhomesnati i mliječni proizvodi te riba. 

Grad Trebinje je u adaptaciju i renoviranje objekta uložio 640.000 KM, dok je za nabavku rashladnih vitrina i mobilijara za pijacu, kroz projekt "Jačanje resursa za proizvodnju i plasman poljoprivrednih proizvoda", izdvojeno 124.710 KM.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da je Trebinje dobilo moderan objekt koji će obogatiti turističku ponudu grada i osigurati plasman domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

"Nisu završeni svi radovi, tako da se nadam da će u narednom periodu tržnica biti još ljepša, da će je ljudi posjećivati i ostavljati novac, ali i da će prodavači ostvariti neki prihod.", rekao je gradonačelnik Ćurić.

Dejan Gojković, rukovodilac Odjeljenja za implementaciju međunarodnih projekata IRB-a, rekao je da je ovaj projekt podržan bespovratnim sredstvima finansijskog mehanizma u iznosu od gotovo 90.000 KM i predstavlja još jedan projekt koji se realizira na području grada Trebinja.

Milan Mandrapa, direktor AD "Komunalno" Trebinje, koje više od šest decenija upravlja pijacom, podsjetio je da ideja o otvaranju ovakvog objekta postoji više decenija unazad.

On je istakao da higijenski i sanitarni uvjeti na otvorenoj pijaci nisu bili zadovoljavajući, ali da su izgradnjom ovog modernog objekta stvoreni idealni uvjeti za prodaju kvarljive robe lokalnih proizvođača.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije