Investicije / URBANIZAM

Trebinje dobilo modernu tržnicu

01.05.2021. 10:13 / Izvor: Avaz.ba

U Trebinju je ptrotekle sedmice svečano otvorena gradska tržnica, u kojoj će se prodavati suhomesnati i mliječni proizvodi te riba. 

Grad Trebinje je u adaptaciju i renoviranje objekta uložio 640.000 KM, dok je za nabavku rashladnih vitrina i mobilijara za pijacu, kroz projekt "Jačanje resursa za proizvodnju i plasman poljoprivrednih proizvoda", izdvojeno 124.710 KM.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da je Trebinje dobilo moderan objekt koji će obogatiti turističku ponudu grada i osigurati plasman domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

"Nisu završeni svi radovi, tako da se nadam da će u narednom periodu tržnica biti još ljepša, da će je ljudi posjećivati i ostavljati novac, ali i da će prodavači ostvariti neki prihod.", rekao je gradonačelnik Ćurić.

Dejan Gojković, rukovodilac Odjeljenja za implementaciju međunarodnih projekata IRB-a, rekao je da je ovaj projekt podržan bespovratnim sredstvima finansijskog mehanizma u iznosu od gotovo 90.000 KM i predstavlja još jedan projekt koji se realizira na području grada Trebinja.

Milan Mandrapa, direktor AD "Komunalno" Trebinje, koje više od šest decenija upravlja pijacom, podsjetio je da ideja o otvaranju ovakvog objekta postoji više decenija unazad.

On je istakao da higijenski i sanitarni uvjeti na otvorenoj pijaci nisu bili zadovoljavajući, ali da su izgradnjom ovog modernog objekta stvoreni idealni uvjeti za prodaju kvarljive robe lokalnih proizvođača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije