Trebinje priprema dokumentaciju za projekt vodosnabdijevanja

06.03.2014. 09:39 / Izvor: eKapija.ba
Trebinje priprema dokumentaciju za projekt vodosnabdijevanja

Nakon izvođenja radova koji su planirani komponentama 2 i 3 biće poboljšano vodosnabdijevanje gradskih naselja sa obje strane Trebišnjice, locirani i znatno smanjeni gubici na postojećoj vodovodnoj mreži.

U okviru realizacije projekta "Snabdijevanje vodom i kanalizacija u Gradu Trebinju", pored već ugovorenih radova na izgradnji rezervoara Krš, rekonstrukcije izgradnje cjevovoda Hrupjela-Vinogradi, rekonstrukcije cjevovoda Krš-Školski centar (komponenta 1), krajem predhodne 2013. godine ugovorena je izrada projektne dokumentacije koja će poslužiti kao osnov za izgradnju po komponentama 2 i 3 (osam projekata).

U ovom trenutku pet projekata se nalazi na tehničkoj kontroli. Nakon izvođenja radova koji su planirani komponentama 2 i 3 biće poboljšano vodosnabdijevanje gradskih naselja sa obje strane Trebišnjice, locirani i znatno smanjeni gubici na postojećoj vodovodnoj mreži, te rad Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda podignut na viši tehnološki nivo sa definisanom mogućnošću proširenja kapaciteta.

Pored navedenih aktivnosti, značajno je pomenuti da će se u toku marta održati javna prezentacija Studije izvodljivosti za vodovod i kanalizaciju za Grad Trebinje. Izradu Studije je finansirala Evropska Komisija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije