Trebinje u avgustu dobija autobusku stanicu

17.06.2014. 13:39 / Izvor: eKapija.ba
Trebinje u avgustu dobija autobusku stanicu

Kako je planirano, pored funkcionalnih sadržaja vezanih za nesmetano saobraćanje, poput odlaznih i dolaznih perona, šalter sale i parking prostora, stanica će raspolagati i prostorima za različite komercijalne namjene.

Ugovor za finalnu fazu radova za izgradnju autobuske stanice potpisan je sa građevinskom firmom Porobić d.o.o. a nova autobuska stanica bi, kako se navodi, trebala biti otvorena u avgustu. Posljednja faza radova obuhvatiće okolno uređenje zgrade – prilaz, izgradnju parkinga, oborinske odvodnje, postavljanje javne rasvjete. Procjenjena vrijednost investicije je 700 hiljada maraka.

Iz Gradske uprave Trebinje kažu da je za trebinjsku turističku sezonu izuzetno važno da stanica bude puštena u rad u skladu sa rokovima iz ugovora. Kako je planirano, pored funkcionalnih sadržaja vezanih za nesmetano saobraćanje, poput odlaznih i dolaznih perona, šalter sale i parking prostora, stanica će raspolagati i prostorima za različite komercijalne namjene.

Povodom finalizacije radova na novoj autobuskoj stanici, gradonačelnik Trebinja primio je danas i vlasnika građevinske firme Porobić d.o.o. sa kojim je detaljnije razgovarao o dinamici izvođenja završnih radova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije