Investicije / PROJEKTI

Trebinje u avgustu dobija autobusku stanicu

17.06.2014. 13:39 / Izvor: eKapija.ba

Ugovor za finalnu fazu radova za izgradnju autobuske stanice potpisan je sa građevinskom firmom Porobić d.o.o. a nova autobuska stanica bi, kako se navodi, trebala biti otvorena u avgustu. Posljednja faza radova obuhvatiće okolno uređenje zgrade – prilaz, izgradnju parkinga, oborinske odvodnje, postavljanje javne rasvjete. Procjenjena vrijednost investicije je 700 hiljada maraka.

Iz Gradske uprave Trebinje kažu da je za trebinjsku turističku sezonu izuzetno važno da stanica bude puštena u rad u skladu sa rokovima iz ugovora. Kako je planirano, pored funkcionalnih sadržaja vezanih za nesmetano saobraćanje, poput odlaznih i dolaznih perona, šalter sale i parking prostora, stanica će raspolagati i prostorima za različite komercijalne namjene.

Povodom finalizacije radova na novoj autobuskoj stanici, gradonačelnik Trebinja primio je danas i vlasnika građevinske firme Porobić d.o.o. sa kojim je detaljnije razgovarao o dinamici izvođenja završnih radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije