Trebinje: U martu kreće izgradnja sistema vodosnabdijevanja vrijednog 2,2 mil KM

Investicije / PROJEKTI

Trebinje: U martu kreće izgradnja sistema vodosnabdijevanja vrijednog 2,2 mil KM

16.02.2019. 09:51 / Izvor: Akta.ba

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić najavio je u četvrtak, 14. februara, da će u martu početi izgradnja sistema za vodosnabdijevanje na lijevoj obali Trebišnjice, čime u budućnosti Trebinje neće moći da nekoliko dana ostane bez vode, kao što se to dešavalo krajem 2017. godine, prenosi Trebinjelive.

Ćurić je istakao da je riječ o investiciji vrijednoj 2,2 mil KM, a radovi su povjereni bijeljinskoj firmi Buk promet.

"Radovi će se finansirati preko kredita Evropske investicione banke. Dužina cjevovoda je oko tri i po kilometra, a rok za završetak radova je 12 mjeseci", rekao je Ćurić.

Direktor Vodovoda Spasoje Radović kazao je da su se nakon problema sa transportnim cjevovodom, odlučili na ovaj značajan projekat.

"Ukoliko se u narednom periodu budu pojavljivali problemi sa snabdijevanjem grada vodom, po završetku ovih radova, dobićemo takozvani "bajpas sistem", kojim ćemo obezbijediti normalno i nesmetano snabdijevanje grada vodom", istakao je Radović.

Dirketor preduzeća Buk promet iz Bijeljine Jovan Gajić kaže da će na ovim poslovima biti angažovana značajna mehanizacija i ljudstvo i obećao je da će posao, ukoliko ne bude nekih značajnih nepredviđenih okolnosti, biti završen prije planiranog roka od godinu dana.

U novu trasu vodovoda biće položene cijevi koje imaju garanciju 100 godina.

Cjevovod ide od hidroelektrane Trebinje dva, uz obalu Trebišnjice do Poličkog groblja, gdje se jedan krak odvaja prema školi Vuk Karadžić i bolnici, a drugi pored olimpijskog bazena do Kamenog mosta.

Biće ostavljen i ispust za potrebe budućeg rezervoara u Policama kapaciteta 2.500 kubika, koji će se graditi u trećoj fazi revitalizacije vodovodne mreže u Trebinju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije