Investicije / PROJEKTI

Trebinjski Grad sunca dobio prve obrise

07.02.2017. 08:59 / Izvor: Akta.ba

Trebinjski Grad sunca dobio je prve obrise. Velelepna kapija, vodena vrela, hoteli. Grubi građevinski radovi su završeni, a grad bi trebalo da oživi već ove sezone kaže za portal Hercegovina press investitor Rodoljub Drašković koji je u najveći infrastrukturni projekat u Hercegovini do sada uložio 15 miliona maraka.

Prva faza radova trajaće do maja, a ona obuhvata izgradnju akva parka i dino parka. U ovoj fazi predviđeni su i prateći objekti, dva hotela i nekoliko građevina umetnutih u samu Kapiju Grada sunca.

"Završtekom ove investicije otvaraju se programi daljeg razvoja Varoš čaršije koju ćemo graditi odmah po završetku radova na akva parku. Taj projekat će sigurno trajati od tri do pet godina jer on obuhvata oko 35 hiljada kvadrata stambenog i poslovnog prostora", ističe predsjednik Poslovnog sistema "Swisslion Takovo“.

Pošto se radi o investiciji od opšteg društvenog značaja investitor očekuje da će i grad Trebinje izvršiti preuzete obaveze koje se odnose na rješavanje infrastrukturnih pitanja, obezbjeđenje lokacije pitkom vodom i električnom energijom.

"Moram naglasiti da je saradnja sa novom administracijom odlična i da smo postigli dogovore oko najvažnijih pitanja vezanih za razvoj Trebinja i same regije. Od njih očekujem da rade na stvaranju još boljeg poslovnog ambijenta, dovode investitore i olakšavaju ulaganja u ovaj grad, koji već ima mnogo toga da ponudi", kaže Drašković.

Grad sunca prostire se na 80 hektara površine, a prostor je ograđen kamenim bedemima. Samo prije godinu i tri mjeseca na ovom mjestu bili su šikara, stijenje i nisko rastinje. Ipak investitor nije sasvim zadovoljan dinamikom radova.

"Ja nikad nisam zadovoljan, kada je u pitanju vrijeme. Uvijek mislim da može bolje i ažurnije. Zbog obaveza preuzetih oko novih projekata u regionu i tehnološkog usavršavanja pogona u Srbiji u Hercegovini ću provoditi manje vremena. Ipak, ako to bude potrebno, spreman sam da april i maj provedem na gradilištu kako bih lično vodio radove i diktirao njihov tempo. Sve mora biti gotovo do ljeta", ističe Drašković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije