Trening centar Sarajeva dobija moderne svlačionice

24.11.2017. 08:47 / Izvor: Akta.ba
Trening centar Sarajeva dobija moderne svlačionice

Postignut dogovor sa izvođačem radova, Trening centar Sarajeva dobija moderne svlačionice, kancelarije, salu za fitnes...

Fudbalski klub Sarajevo okončao je prvu fazu izgradnje modernog trening centra u Butmiru, te je sportski sadržaj grada Sarajeva obogaćen centrom sa tri vrhunska terena za odigravanje utakmica i obavljanje treninga, koji su napravljeni sa svim pratećim potrebama, poput sistema za navodnjavanje i reflektorima.

Redovnim servisiranjem terena Sarajevo želi zadržati postojeći kvalitet podloge, kako na terenima sa prirodnom travom, tako i na terenu sa plastičnom podlogom, a u narednom periodu, Sarajevo će realizovati novi projekat.

'Bordo' klub je sklopio dogovor sa domaćom kompanijom "Alfe Mi", koja će izvršiti radove na izgradnji visoko kvalitetnog montažnog objekta u kojem će biti nove, moderne svlačionice, kancelarije i salu za fitnes.

- Želja nam je da našim selekcijama omogućimo što bolje uslove za rad. Realizacijom projekta sa kompanijom Alfe Mi napravit ćemo značajan iskorak na polju infrastrukure i dodatno ćemo obogatiti sadržaj u našem trening centru - izjavio je šef odbora direktora FK Sarajevo Alen Hujić.

Realizaciju projekta Fudbalski klub Sarajevo će izvršiti uz sopstveni angažman i pomoć prijatelja i ljubitelja sporta, a završetak radova planiram je za 1. mart 2018. godine, saopćeno je iz kluba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije