Investicije / PROJEKTI

Tunel Ciglane u novom ruhu: Uskoro kreću radovi vrijedni 100.000 KM

03.02.2020. 18:52 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Sarajevo Abdulah Skaka potpisao je danas sa direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem  Sporazum o izvođenju radova na održavanju tunela Ciglane.

Pomenutim sporazumom predviđeno je 100.000 KM za projektovanje i izvođenje radova na tunelu u sarajevskom naselju Ciglane.

"Tunel Ciglane, koji se nalazi na veoma frekventnoj saobraćajnici, je u lošem stanju. Zato smo odlučili da ovaj projekat finansiramo u cjelosti. Sredstva su obezbijeđena u Budžetu Grada za ovu godinu, a sve u cilju kako bi poboljšali uslove odvijanja saobraćaja i povećali sigurnost pješaka", izjavio je Skaka.

U narednom periodu, Grad će pristupiti izradi projektne dokumentacije i izvršiti izbor najpovoljnijeg izvođača, a Direkcija za puteve KS pružiti potrebnu tehničku i stručnu pomoć.

Radovi će podrazumijevati čišćenje i sanaciju zidova tunela, te njihovo premazivanje specijalnom bojom. Predviđena je i modernizacija rasvjete, tako što će se stara i dotrajala zamijeniti LED rasvjetnim tijelima koja troše manje električne energije, a istovremeno daju bolji efekat osvjetljenja i imaju duži vijek trajanja od strandardne.

U planu je i sanacija vertikalne i horizontalne signalizacije, a postavit će se reflektujuća tijela na kolovozu u tunelu.

PODIJELI:

TAGOVI:

Tunel Ciglane

tunel

sanacija

rasvjeta

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije