Tunel "Kalovita brda" biće saniran prije roka

13.10.2017. 09:16 / Izvor: Akta.ba
Tunel 'Kalovita brda' biće saniran prije roka

Nakon posjete Jahorini i tunelu "Kalovita brda" čija je sanacija u toku, predsjednik Srpske se družio sa građanima Pala.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas na Palama tunel “Kalovita brda” čija sancija je u toku, nakon čega je izjavio da očekuje da radovi budu završeni prije predviđenog roka.

"Mislim da je ova dinamika održiva", rekao je Dodik novinarima, navodeći da je informisan da se radovi odvijaju četiri dana prije nego što je planirano, što garantuje da će posao biti završen prije roka.

On je naveo da je rekonstrukcija značajna zbog bezbjednosti saobraćanja jer na tunelu nije ništa rađeno od njegove izgradnje sedamdesetih godina prošlog vijeka.

“Sada ćemo dobiti jedan savremen tunel, po svim evropskim standardima – osvijetljen, u kome neće biti vode, spreman za bezbjedan saobraćaj”, istakao je Dodik.

Direktor preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić naglasio je da su finansiranje radova na tunelu podržali Vlada i predsjednik Republike Srpske.

“Zbog ovih radova neće biti ugrožena zimska sezona na Jahorini”, rekao je Nešić.

Direktor preduzeća “Romanija putevi” sa Sokoca, koje izvodi radove na sanaciji tunela, Mirko Pandurević, istakao je da je interes ovog preduzeća da posao završi prije roka zbog dolaska zime.

“Nadam se da ćemo ispoštovati rok na opšte zadovoljstvo – i učesnika u saobraćaju, i turističkih uposlenika na Jahorini i Palama”, naglasio je Pandurević.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da podržava plan načelnika opštine Pale Boška Jugovića da fabrika “Famos Koran” bude otkupljena i pretvorena u industrijsku i poslovnu zonu.

“Sa Vladom /Republike Srpske/ rješava se pitanje `Korana` i te lokacije koja je jedina moguća za buduću industrijsku i poslovnu zonu”, rekao je Dodik novinarima na Palama, navodeći da je već doznačen određeni iznos kako bi ta lokacija bila otkupljena od suda, odnosno iz likvidacionog postupka, i postala vlasništvo opštine.

On je istakao da podržava aktivnosti lokalne uprave i načelnika opštine u obnavljanju gradske infrastrukture i dodao da će, uz pomoć nedavno odobrenih sredstava Vlade Srbije namijenjenih Palama, biti uspješno okončana rekonstrukcija kompletne putne infrastrukture u ovom mjestu.

Podsjećajući da je danas posjetio mjesto radova na Jahorini, Dodik je rekao da su na ovoj planini otklonjeni neki problemi u vezi sa putnom infrastrukturom.

“Biće izgrađen put koji će omogućiti bržu komunikaciju u samom zimskom centru”, naveo je Dodik i konstatovao da će time već ove godine značajno biti otklonjene gužve i stvoreni uslovi za ugodniji boravak na ovoj olimpijskoj planini.

Kada je riječ o izgradnji nove bolnice u Istočnom Sarajevu, Dodik je rekao da je danas dobio uvjeravanja da su rokovi održivi i da će ova zdravstvena ustanova u septembru iduće godine sigurno biti završena i opremljena.

On je najavio da će Vlada Republike Srpske sa lokalnim strukturama razmotriti njihove planove za iduću godinu, prije svega kada je riječ o putevima.

Prema Dodikovim riječima, u 2018. godini trebalo bi da bude rekonstruisano 450 kilometara magistralnih i regionalnih puteva koji su osnov za razvoj privrede i same Republike Srpske.

Nakon posjete Jahorini i tunelu “Kalovita brda” čija je sanacija u toku, predsjednik Srpske se družio sa građanima Pala.

palelive.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije