Turci za 'Šećeranu' nude 4,8 miliona eura u tri rate

Investicije / IMOVINA U STEČAJU

Turci za "Šećeranu" nude 4,8 miliona eura u tri rate

21.05.2019. 09:13 / Izvor: capital.ba

Skupština povjerilaca bijeljinske “Šećerane” u stečaju razmatraće u ponedjeljak ponudu turskih firmi "Soltist" i "Sariel" koje su dopunile svoju raniju ponudu i sada za fabriku nude 4,8 miliona eura, ali pod uslovom da taj iznos plate u tri rate.

Potvrdio je to za portal CAPITAL stečajni upravnik Fabrike šećera Nebojša Matići dodao da su ove firme prije tri – četiri dana dostavile korigovanu ponudu o kojoj će se povjerioci izjasniti 27. maja.

„Oni su prije tri dana dostavili ponudu od 4,8 miliona eura. Naveli su da će jedan dio platiti za tri mjeseca, drugi za šest i treći za deset mjeseci. Ponuda nije ni blizu onoga što je ranije na sastanku dogovoreno. Nisu taksativno nabrojali šta će kupiti niti je garancija onakva kako su rekli. Ali, ponudu  su dostavili zvanično u spis i ona će biti predmet razmatranja“, kazao je Matić.

On je istakao da će na Skupštini povjerilaca biti razmatran i izvještaj stečajnog upravnika kao i zahtjev za njegovu smjenu koju su povjerioci ranije podnijeli.

Firme „Soltist“ i „Sariel“ iz Turske i ranije su dostavljale ponudu za kupovinu „Šećerane“ za koju su bile spremne da plate 5,1 miliona eura, ali su na kraju odustale od te namjere, nakon čega je odlučeno da se ide na licitaciju. Nakon što su propale dvije licitacije, turske firme su se ponovo vratile u igru i ponudile nešto manji iznos.

Stečaj u “Šećerani” traje nepune četiri godine, a do sada je propalo nekoliko pokušaja prodaje. Priznata potraživanja povjerilaca „Šećerane“ iznose oko 16,2 miliona KM.

Pored turskih firmi, za „Šećeranu“ je ranije bio zainteresovan i Goran Vajkić koji je nudio 6,9 miliona KM, te firma iz Vijetnama koja je prva odustala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije