Investicije / PROJEKTI

Turski investitor zainteresiran za otvaranje pogona tekstilne industrije

29.03.2018. 07:52 / Izvor: Akta.ba

Uprava firme "Ecocomfort" d.o.o. Zenica uputila je na adresu Općine Centar pismo namjere o ulaganju na području ove sarajevske općine i proširenju proizvodnih pogona za preradu tekstila.

Tim povodom načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je organizovao sastanak radi upoznavanja sa poslovnim prijedlogom koji je ponudila uprava te firme u čije ime je sastanku prisustvovao vlasnik Behzat Pala iz Turske.

"Općina Centar je zainteresovana za bilo koju vrstu saradnje kada je riječ o pokretanju proizvodnje i stvaranje nove vrijednosti kao i novo zapošljavanje. Taođer, veoma smo zainteresovani da uvezujemo i jačamo poslovne, kulturne, finansijske i ekonomske veze sa našim prijateljima iz Turske. Za ovu lokalnu zajednicu su posebno interesantni potencijalni investitori koji će svojim ulaganjem otvoriti nova radna mjesta", kazao je Ajnadžić.   

Vlasnik kompanije "Ecocomfort" d.o.o. Zenica (Ekološki orijentirana tekstilna kompanija) Behzat Pala je predstavio svoje dugogodišnje iskustvo stečeno radom u tekstilnoj industriji. Prošle godine je u Zenici otvorio novi proizvodni pogon u kojem zapošljava 40 ljudi, a cilj je 350 novozaposlenih. U otvaranje ovih pogona uloženo je oko 750.000 eura. Za proširenje proizvodnih kapaciteta firme "Ecocomfort" potreban je prostor površine od 1.000 do 2.000 kvadratnih metara na Centru gdje bi, nakon šesomjesečne obuke, odmah bilo zaposleno 40 ljudi sa tog područja.

"Za našeg investitora iz Turske odmah možemo ponuditi nekoliko prostora do 500 metara kvadratnih, kao što je u Ulici Husrefa Redžića koji će biti obnovljen i u funkciji od maja ove godine, zatim u Poljoprivrednoj zadruzi Centar na Nahorevu, kao i neke prostore u okviru kompleksa stadiona 'Asim Ferhatović Hase' na Koševu. Osim toga, Općina Centar može jednu godinu finansirati doprinose za sve novouposlene u ovoj firmi, te ukoliko se projekat pokaže uspješan spremni smo ponuditi i nekoliko lokacija za gradnju novog objekta za otvaranje pogona tekstilne industrije", dodao je Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije